Andrej Trnavac i Milan Golubović (©Starsport)
Andrej Trnavac i Milan Golubović (©Starsport)

Trnavac i Golubović za jaču Vojvodinu

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.06.23. | 16:51

Šampion Srbije doveo golmana Partizana i desnog beka pančevačkog Dinama

Vreme slavlja na Slanoj bari. Osim Superkupa na početku sezone, kada je Metaloplastika bila bolja u Loznici, Vojvodina je uzele sve – Superligu Srbije, EHF kup, Kup Srbije, ali i Svesrspki kup u Trebinju krajem prošle godine. Rukometaši i trener Boris Rojević se spremaju na zasluženi odmor, a sada će agilna uprava Novosađana da ima pune ruke posla, posebno direktor Darko Jevtić i potpredsednik Marko Vujin.

Rezultati ove sezone obavezuju da srpski šampion bude još jači.

Izabrane vesti

Vojvodina će sigurno da bude jača naredne sezone. Želimo da u granicama našeg budžeta napravimo što bolji tim. Razgovaramo sa ovim igračima, zaslužili su da ostanu, biće tu i pojačanja. Imamo plan“, rekao je Marko Vujin za Mozzart Sport prošlog meseca posle pobede na Banjici protiv Partizana i osvojenog prvog trofeja u sezoni, onog najvažnijeg, odbrane trona u Superligi Srbije.

Dvojica pojačanja su već kaparisana. Na Slanu baru dolaze golman Partizana Andrej Trnavac i desni bek pančevačkog Dinama Milan Golubović. Ovi transferi bili su „javna tajna“ već neko vreme, a očekuje se u narednim danima da budu predstavljeni na Slanoj bari.

Trnavac je bio jedan od najboljih rukometaša Partizana i najzaslužnijih za drugo mesto crno-belih. U većem delu Arkus Superlige Srbije bio je najbolji golman lige. Briljirao je u meču SEHA lige protiv Vardara na Banjici, kada je skinuo čak 20 lopti gostima iz Skoplja. On bi trebalo naredne sezone da čini tandem na golu sa Hrvatom Franom Lučinom koji je imao sjajnu sezonu, pogotovo u drugom delu. Riječanin ima ugovor sa Lalala do juna naredne godine.

Golubović, prošle godine mediteranski reprezentativac Srbije (bronza u Alžiru), pojačaće deficitarnu poziciju desnog beka s kojom su Lale imale mnogo problema u sezoni koja je završena u nedelju u Pančevu. Levoruki bombarder Dinama igrao je poslednji meč za žuto-crne upravo protiv budućeg kluba. Na početku sada već prethodne sezone, uz Danila Radovića, bio je najbolji igrač Pančevaca, ali se na priprema razvojnog tima Srbije krajem prošle godine povredio, nekoliko meseci je bio van stroja. Kada se vratio na parket nije uspeo da povrati formu s početka šampionata.

Lale su prošle sezone imali trojicu desnih bekova, ali su na kraju ostali bez ijednog. Naime, brzo je okončana saradnja sa Milanom Savićem, krajem prošle godine je sporazmno raskinut ugovor i sa Hrvatom Marinom Bunetom, dok se Milan Miilć povredio prošlog meseca u Pančevu u drugom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije. Očekuje se da će nekadašnji rukometaš Metaloplastike, Nanta i Zagreba da se oporavi do početka naredne sezone i sa novajlijom Golubovićem da čini tandem na poziciji desnog beka.

Za raziku od prošle sezone, kada je Voša imala totalnu rekonstrukciju tima, kada je Slanu baru napustio dvocifreni broj igrača, očekuje se, prema najavama Novosađana, da će većina igrača iz prošle sezone da ostanu u klubu. Pre plej-ofa, veliki posao su uradili u redovima srpskog šampiona produžetkom saradnje sa najboljim igračem u protekloj sezoni, iskusnim Belorusom Borisom Puhovskim.

Uz dvojicu novajlija i proverene snage, Voša bi mogla da pojuri još „kapitalca“ na bekovskoj poziciji, slično kao prošlog leta kada je dovela Puhovskog, dugogodišnjeg rukometaša Motora iz Zaporožja, sa zavidnim iskustvom igranja u Ligi šampiona i tako preokrenula u svoju korist prelazni rok.

„Kapitalac“ Voše je mogao da bude srpski reprezentativac Stefan Dodić, ali je mladi Vranjanac odlučio da ode u Celje i da naredne sezone igra Ligu šampiona u dresu najboljeg slovenačkog kluba.

Vojvodna je aplicirala u EHF-u za specijalnu pozivnicu i može da se nada da bi i bez kvalifikacija mogla da se nađe u Ligi Evrope, drugorangiranom evropskom takmičenju koje će naredne sezone da broji 32 kluba umesto dosadašnjih 24.



tagovi

RK VojvodinaAndrej TrnavacARKUS ligaMilan Golubović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara