Miloš Vasić (©Starsport)
Miloš Vasić (©Starsport)

Vasić i Mačković: U polufinalu da odveslamo našu najbolju trku, možemo sigurno u finale

Vreme čitanja: 4min | sub. 24.07.21. | 05:06

„Znamo šta treba da popravimo, a to je start, koji je bio malo lošiji“

(Od specijalnog izveštača iz Tokija)

Srpski dvojac bez kormilara u sastavu Miloš Vasić i Martin Mačković izborio je plasman u polufinale. Srpski veslači su u svojoj kvalifikacionoj grupi trku završili na trećem mestu sa vremenom 6:43.18.

Izabrane vesti

Da uđu u polufinale, koje je na programu 27. jula, nije ih omeo ni nešto slabiji start, a Miloš Vasić je posle trke istakao da će im dva dana pauze do iduće trke mnogo značiti, kao i da spremniji i sa više samopouzdanja dočekati nove izazove.

Posle svega što se izdešavalo u prethodnom periodu za nas mislim da smo na dobar način otvorili takmičenje. Imao sam mali strah u glavi kako ću odreagovati na trku. Ali, bilo je stvarno dobro i dobro sam se osećam. Mislim da je sada najbitnije da smo prošli u polufinale. Imamo dva dana pauze i to će nam doneti mnogo, jer nismo trenirali jedan period. Tako da mislim da smo na dobrom putu i da smo napravili dobar korak… Da ćemo sa više samopuzdanja dočekati polufinale i tamo krenuti odlučnije i bez ikakvog straha u nove pobede“, rekao je Miloš Vasić.

Neće nimalo lako biti Martinu Mačkoviću i Milošu Vasiću da se domognu finala i bitke za medalje, konkurencija je jaka, ali će od presudnog značaja za takvo dostignuće biti da naš dvojac bude na nivou na kojem je bio u ranijem toku sezone.

Konkurencija je sigurno jaka, ima desetak čamaca koji su izjednačeni i nije sad ni bitno koga ćemo dobiti u polufinalu. Obe grupe će biti jako teške i svi žele da uđu u finale Olimpijskih igara. Ne razmišljam mnogo koga ćemo imati, nego idemo da odveslamo našu najbolju trku, kao što smo veslali ove sezone. Ako odveslamo kao što umemo, mislim da smo na dobrom putu“.

Oporavio se Miloš Vasić na vreme, ali sve do prve trke nije znao u kakvom će stanju biti njegovo telo. Odgovor je stigao – spreman je srpski dvojac bez kormilara.

Dobro sam se osećao tokom trke i videlo se i na treningu da sam se povratio. Ali, ipak, čekali smo da vidimo kako će to izgledati. Uverio sam se da sve izgleda dobro i da posle svega što smo probali na treningu i posle ove trke, mislim da mogu samo odlučnije da krenem u sledeću trku“, podvukao je Milos Vasić.

Učešće Miloša Vasića na Olimpijskim igrama u Tokiju bilo je pod znakom pitanja zbog čuvenog virusa. Za to vreme, dok se Vasić borio sa vremenom i nevidljivim protivnikom, Martin Mačković je trenirao unutar četiri zida. Ostao je smiren i bio uveren da će Miloš biti spreman.

Prvih nekoliko dana je bilo dosta teško, dok sam prihvatio to što se desilo. Ali, znao sam vrlo brzo šta treba da radimo, jer je cilj ostao isti. Trenirao sam tokom karantina u sobi koliko sam mogao i znao sam da će Miloš biti dobar kada izađe, da je fizički i psihički spreman. Malo nam je bilo potrebno vremena da se uveslamo. Trka je bila solidna. Znamo šta treba da popravimo, a to je start, koji je bio malo lošiji. Možemo sigurno da uđemo u finale“, rekao je Martin Mačković.

U selu nema previše stvari koje bi odvlačile pažnju našim veslačima, a da vremenska razlika i temperatura nisu naročito uticali na njih videlo se u prvoj trci.

Dosta sam se na vremensku razliku privikao u sobi, u karantinu. Vruće je, ali smo pre toga bili u Atini, gde su, takođe, bile visoke temperature. Vreme nam ne smeta previše. U selu nemamo baš neke zanimacije… Odmaramo, jedemo i razmišljamo“.

Srpski veslači prezadovoljni su uslovima u Olimpijskom selu.

Iskreno, ne fali nam ništa. Kreveti su dorbi, dobro spavamo i pored toga nam ne treba ništa više. Bitno je da imamo dobru hranu i dobar prostor za oporavak. Imamo naš tim, koji nas brodri, podržavamo jedni druge i stvarno smo zadovoljni uslovima u Olimpijskom selu i na stazi“, istakao je Martin Mačković.

Atmosfera u timu je odlična, a za Miloša Vasića je od izuzetne važnosti to što se i supruga Sonja oporavila od virusa korona i što je doputovala na Igre u Tokio.

Nema nas nešto mnogo, ali je to odabrana ekipa sportista. Sonja mi je velika podrška, bitno je što je i ona tu posle svega što smo prošli zajedno u prethodnih 15 dana“, zaključio je Miloš Vasić.


tagovi

Miloš VasićMartin MačkovićOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara