©Starsport
©Starsport

Voša dominantno do novog trofeja, Đorđićev debi u crveno-belom

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.02.24. | 19:49

Novosađani osvojili Superkup Srbije posle pobede nad pančevačkim Dinamom sa 32:22 (15:9) na Banjici

Voša - stvarno najbolja. I u 2024. godini novosadski rukometaši nastavili su dominaciju u Srbiji. Posle Svesrpskog kupa u Lazarevcu, tim Borisa Rojevića je osvojio i Superkup. Na Banjici pred oko 700 gledalaca je lako savladan pančevački Dinamo sa 32:22 (15:9). Ovo je sedmi trofej u ovom takmičenju za tim sa Slane bare. Prethodni osvajač Superkupa 2022. godine bila je Metaloplastika.

Od starta meča su Lale granitnom odranom jasno stavili do znanja Pančevcima da nemaju šta da traže. Luka Rogan je dominirao na crti, dok su se raspoložena bila krila Vukašin Vorkapić i Stefan Sunajko. Odmah na startu je bilo 5:0. Miloš Grozdanić je postigao prvi gol za Dinamo u 12. minutu.

Izabrane vesti

Pančevci su se trgli u nastavku, golom Vuka Novakovića u 27. minutu prišli na samo -2 (7:9), ali u finišu prvog i početkom drugog poluvremena, Voša je serijom 6:0 stigla do +9 - 18:9 i tu je bio kraj. Sunajko je dao dva vezana pogotka za visoku prednost srpskog šampiona. Odličan u drugih 30 minuta na golu Voše bio je hrvatski internacionalac Fran Lučin. Golom Nemanje Ratkovića Novosađani su u 45. minutu imali i dvocifrenu prednost.

Debi u crveno-belom imao je srpski reprezentativac Petar Đorđić koji se upisao u listu strelaca u 35. minutu. Stefana Dodića nije bilo u timu zbog administrativnih problema i trebalo bi protiv Zvezde u četvtfinalu Kupa Srbije za tri dana da upiše prvi zvaničan meč za Novosađane. Povređeno je desno krilo Darko Milenković.

Pančevci su zimus ostali bez Tunišanina Vaela Trabelsija, Duško Čelica je povređen, dok je u 19. minutu peh doživeo mladi srednji bek Dinama Veljko Čabrilo. Na rukama saigrača je iznet s terena. U pitanju je koleno i nadamo se da nije teže prirode.

Kod Vojvodine krila su bila najefikasnija. Stefan Sunajko je postigao sedam golova, Vukašin Vorkapić je dao šest golova, a Slovenac Gregor Ocvirk je pet puta pogodio mrežu, od toga dva sa sedam metara. Debitant Đorđić se četiri puta upisao u listu strelaca (jedan iz sedmerca, sve u drugom poluvremenu). Fran Lučin je imao šest odbrana, a Andrej Trnavac tri. U redovima Dinama, četiri pogotka je dao levi bek Stefan Ilić, dok je tri gola delo prošle sezone levog krila Voše Miloša Grozdanića, kao i pivotmena Ilije Bogdanovića. Jovan Jevremović je imao pet intervencija.

Za najboljeg igrača Superkupa proglašen je reprezentativac Srbije Vukašin Vorkapić. Pobednički pehar kapitenu Novosađana Miljanu Vukovljaku predala je predsednica RSS-a Milena Delić, dok je na ceremoniji debitovao novi generalni sekretar krovne organizacije Aleksandar Brković.

Boris Rojević nije krio zadovoljstvo novim, 17. peharom u bogatoj petoipogodišnjoj karijeri kao glavnog trenera Lala.

Odigrali smo jednu sjajnu utakmicu. Podelio sam minutažu i sačuvao ekipu. Igramo na svaka tri dana sa četiri jaka protivnika. Dinamo ima kvalitetnu ekipu i trenera te sa njima igrati nikada nije lako bez obzira šta rezultat pokazuje. Očekujem sve bolji i bolji Dinamo, Partizan takođe diže formu. Metaloplastika ima sjajan sastav i smatram da nismo toliko dominantni da možemo da se opuštamo, ali bih čestitao svojim momcima na osvajanju svih trofeja za 2023. godinu", istako je trener srpskog šampiona.



tagovi

rukometRK VojvodinaRK Dinamo Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara