Nikola Zečević (©MN Press)
Nikola Zečević (©MN Press)

Zečević je Partizanovo blago, Pančevci dišu za vratom Metaloplastici i Voši

Vreme čitanja: 3min | sub. 26.11.22. | 21:06

Arkus Superliga Srbije za rukometaše: Očekivane pobede crno-belih na Banjici protiv Proletera sa 33:28 i Dinamo u Kaću sa 32:25

Dva derbija odigrana su u petak, Vojvodina je dobila Crvenu zvezde u Šumicama sa 24:23, a Metaloplastika Radnički u Šapcu sa 31:28, a u preostalim utakmicama 10. kola rukometne Superlige Srbije nije bilo iznenađenja. Pretendenti za vrh, Partizan i Dinamo iz Pančeva, lako su slomili otpor Proletera na Banjici, odnosno Jugovića u Kaću.

Prošle nedelje su rukometaši Partizana pružili žestok otpor šampionu Vojvodini, ali su doživeli drugi poraz u ligi, ali se tim trenera Darija Krželja oporavio i rutinski na Banjici slomio otpor Proletera u 10. kolu šampionata. Kontrolisali su domaćini igru i rezultat, gosti su u finišu prišli na samo dva gola minusa (25:27), ali na kraju nova dva boda za crno-bele – 33:28.

Izabrane vesti

Opet su ton igre dali mladi bekovi Partizana, Nikola Zečević, Stefan Petrić i Uroš Kojadinović, Oni su dali 21 od 32 golova. Zečević je bio najefikasniji igrač utakmice sa 10 pogodaka (od toga pet s linije sedam metara), Petrić je postigao šest, a Kojadinović pet. Standardno dobar na golu je bio Andrej Trnavac sa 13 odbrana. Odliču partiju pružilo je levo krilo, 18-godišnji Aleksandar Praštalo, sa šest golova, uz dva promašaja, dok je stoprocentni učinak imao i pivot Ivan Mićić – 4/4. Predrag Krivošija sa sedam pogodaka je bio najbolji kod Zrenjaninaca, dok je Ognjen Karlaš dao pet golova.

Nedelja, 14.00: (1,12) Kil (13,0) Gumersbah (7,75)

Dinamo je zadržao treće mesto posle lagane pobede u Kaću protiv Jugovića sa 32:25. Tim Nenada Kraljevskog nastavio je sa sjanim igrama i hita ka plej-ofu. Pobeda protiv ove sezone očajnih Kaćana nijednog trnutka nije dovedena u pitanje. Krajem prvog poluvremena, gosti su se odlepili na sedam golova viška i i nastavku samo otaljali posao. Jugoviću je ovo peti vezani poraz, pa je zakucan za dno tabele.

Još jednu odličnu partiju pružio je pivotmen Uroš Pavlović koji je postigao osam golova iz devet pokušaja. Pet puta mrežu je zatreslo levo krilo Marko Perović, dok su se bekovi Veljko Čabrilo i Danilo Radović po četiri puta upisali u listu strelaca. Golman Nemanja Marjanović je imao 10 odbrana.

Zbog povrede treći meč u nizu nije igrao kapiten Dinama Miloš Kostadinović, dok raduje povratak na teren Mađara Borisa Dernjeja koji je pauzirao više od mesec dana. Nekadašnji igrač Vesprema je postigao dva gola.

Kod domaćina Ognjen Regodić je šest puta pogodio mrežu Pančevaca, a Petar Petrović i najnovije pojačanje, bivši reprezentativac Srbije, Dobrivoje Marković, postigli su po tri gola. Zoran Andrić je imao osam odbrana, a veteran Milan Kosanović šest.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 10. KOLO

Petak

Crvena zvezda - Vojvodina 23:24 (11:11)

Metaloplastika - Radnički KG 31:28 (14:14)

Subota

Dubočica – Topličanin 31:23 (18:12)

Jugović – Dinamo Pančevo 25:32 (12:19)

Rudar Kostolac – Obilić 29:34 (13:16)

Šamot – Kikinda 21:21 (13:14)

Partizan - Proleter 33:28 (16:14)



tagovi

RK PartizanRK Dinamo PančevoNikola ZečevićARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara