Alfred Solstad u duelu sa Miljanom Pušicom i Miljanom Vukovljakom (©Starsport)
Alfred Solstad u duelu sa Miljanom Pušicom i Miljanom Vukovljakom (©Starsport)

Žestok otpor Vojvodine u Danskoj, Lale pretile 45 minuta, ponestalo snage u finišu

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.12.23. | 20:19

EHF Liga Evrope: Silkeborg pobedio srpskog šampiona sa 26:22 (13:14) u poslednjem meču Grupe F. Novosađani sa dva boda u narednoj fazi kao i danski tim, Flensburg i Kadeten Šafhauzen

Putovali su Novosađani više od 30 sati do Silkeborga, došli neposredno pred meč poslednjeg kola Grupe F Lige Evrope, umorni od dugog puta i putešestvija, ali je četa Borisa Rojevića pružila žestok otpor, pretila 45 minuta, bila u igri za senzaciju u Skandinaviji. Pala je Vojvodina u finišu, pa je danski tim slavio sa 26:22 (13:14) u poslednjem meču prve faze takmičenja i osvojio prvo mesto u Grupi F.

Oba tima nastavljaju takmičenje u drugorangiranom EHF takmičenju u februaru naredne godine i kreću sa po dva boda, kao i timovi iz Grupe E, nemački Flensburg i švajcarski prvak Kadeten Šafhauzen.

Izabrane vesti

Loše je Vojvodina krenula. Na početku mečeva projektile u mrežu Novosađana upućivao je levi bek Vilijam Bogojević. Mirisalo je na debakla desetostrukog uzastopnog šampiona Srbije. Već u 13. minutu je Boris Rojević uzeo tajm-aut kod vođstva domaćina sa 9:4. Ukorio je trene Lala igrače: „Ako ovako nastavite, izgubićemo 20 razlike“.

Probudio je trofejni stručnjak svoje igrače. Zaigrala je Voša fantastično u napadu. Puhovski i Aziz Aidi su pogađali sa spoljnih pozicija, Rogan je bio odličan na crti, nekoliko dobrih odbrana imao je i Andrej Trnavac. Odbrana sa dvojicom Miljana, Pušicom i Vukovljakom zaustavila je domaćine. Napravili su Lale seriju 6:0, za muk u Jisk areni u Silkeborgu.

Bogojević je dao pet golova u prvih 13 minuta, ali do kraja poluvremena nije zatresao mrežu. Nije išlo ni velikog asa Rasmusa Laugea, grešili su domaćini, a to su sve kažnjavali Novosađani. Aziz Aidi je sa tri vezana gola doveo Vojvodinu u vođstvo krajem prvog dela meča, da bi Vukašin Vorkapić pogotkom iz kontre, posle sjajne odbrane, doneo prednost 14:13 pred odlazak na odmor.

Očekivao se odgovor Danaca u nastavku i to se i dogodilo. U uvodnim trenucima nastavka, Silkeborg pravi seriju 3:0, kada je imao dva igrača manje, posle isključenja Pušice i Aziza, vraća prednost – 17:15. Promašili su gosti nekoliko zicera gosti, Rogan i Pešić na crti, odličan u nastavku bio je golman domaćina Lukvist.

Vošu je u nastavku u igri držao odlični golman Trnavac, stao je napad gostiju, nisu ni domaćini briljirali, ali kako je meč odmicao kraju, tako su Rasmus Lauge i kompanija bili bolji i na kraju slomili otpor srpskog šampiona. Peter Kristensen je u 48. minutu odlepio Silkeborg na +4 – 22:18 i posle toga Voša nije mogla da se vrati, iako je imala nekoliko napada da uvede meč u neizvesnu završnicu. Uspeo je Puhovski da smanji na 22:24 tri minuta pre kraja, ali je Vilijam Bogojević bombom sa 10 metara rešio pitanje pobednika.

Voša je upisala drugi poraz u grupnoj fazi, ali nastavlja bitisanje u Ligi Evrope u februaru naredne godine. Veliki uspeh za Lale koji imaju šansu i za nokaut rundu, jer tri tima u novoformiranoj grupi nastavljaju takmičenje, od toga pobednik grupe ide direktno u četvrtfinale.

SILKEBORG – VOJVODINA 26:22 (13:14)

SILKEBORG – Dvorana: Jisk arena. Gledalaca: 2.000. Sudije: Braća Martins (Portugalija)

SILKEBORG: M. Kristensen, Bogojević 8, Friden 6, Boldsen 3, Lauge 3 (2), Lingard 2, Halbak 1, Ilso, P. Kristensen 2, Toft Hansen, Bjering, Solstad 1, Knudsen, Sand, Lukvist (11 odbrana)

VOJVODINA: Lučin, Šijan, Vorkapić 3 (2), Vukovljak, Aziz Aidi 3, Ratković, Milenković, Rađenović 1, Sunajko, Pušica, Rogan 3, Pešić 1, Puhovski 6, Tomić 2, Golubović 2, Trnavac 1 (10 odbrana).

LIGA EVROPE - 6. (POSLEDNJE) KOLO

Utorak

GRUPA F

Silkeborg - Vojvodina 26:22 (13:14)

Alkaloid - Logronjo la Rioha 28:27 (15:13)



tagovi

RK VojvodinaRasmus LaugeBoris RojevićRukometna Liga Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara