Rukometaši Crvene zvezde (©MN Press)
Rukometaši Crvene zvezde (©MN Press)

Zvezda sve dalje od plej-ofa, Radnički u Beogradu upisao prvu pobedu na strani

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 21:42

Stefan Stanojev presudio crveno-belima - 29:28

Zvezda može i zna kako sa Vojvodinom, ali ne i kragujevačkim Radničkim. Drugi put u sezoni su rukometaši Radničkog tukli crveno-bele, a pobeda u „Šumicama“ bila im je prva ovosezonska na strani. Do gostovanja u Beogradu isključivo su znali za poraze. Sada se i to promenilo – 29:28 (16:18).

Propustila je Crvene zvezde priliku da uhvati priključak, uveća šanse da se nađe u plej-ofu i prekine s tavorenjem. Posle neuspeha protiv Radničkog one su svedene na minimum, pošto Kragujevčani beže crveno-belima dve pobede i slavili su u oba međusobna duela.

Izabrane vesti

Do gostovanja usnulom velikanu srpskog rukometa, rukometaši Radničkog su gubili na gostovanjima Vojvodini, pančevačkom Dinamu i Obiliću. Bili su na putu da upišu četvrti poraz na strani... Na poluvremenu su imali dva gola zaostatka, ali ta zaliha Crvenoj zvezdi nije bila dovoljna kako bi trijumfovala.

Tim Žikice Milosavljevića doživeo je pad u igri u poslednjih desetak minuta, Kragujevčani su posle gola Stefana Stanojeva u 51. minutu prvi put poveli u Beogradu, a isti igrač je zatresao mrežu Crvene zvezde 32 sekunde pre kraja i doneo pobedu Radničkom. Mogli su crveno-beli makar do boda, ali je Lazar Petrović šutirao pored gola.

Crveno-belima ni sjajno šutersko veče Igora Matičića nije pomoglo da stignu do trijumfa. Postigao je Matičić 11 golova iz 14 šuteva i bio najefikasniji akter meča, dok je u taboru Kragujevčana prvi strelac na današnjem meču bio Stefan Stanojev sa 10 golova. Vukao je Stanojev prave poteze, pogađao u prelomnim momentima i presudio Crvenoj zvezdi.

SUPERLIGA ZA RUKOMETAŠE - 10. KOLO

GRUPA A

Subota

Vojvodina - Dinamo Pančevo 31:22 (14:11)

Jugović - Metaloplastika 32:33 (14:17)

Nedelja

Crvena zvezda - Radnički 28:29 (18:16)


GRUPA B

Subota

Proleter - Rudar Kostolac 31:39 (11:19)

Partizan - Dubočica 21:21 (12:9)

Spartak - Šamot 23:22 (14:5)

Mokra Gora - Železničar 30:23 (15:10)



tagovi

RK Crvena zvezdaRK Radnički KragujevacARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara