Gavril Subotić (©Starsport)
Gavril Subotić (©Starsport)

Zvezdin bombarder - Gavril Subotić: Realne su šanse da pobedimo Špandau, ako budemo imali vetar u leđa

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.10.21. | 12:49

U taboru crveno-beli očekuju da trijumfalno otvore Ligu šampiona, ali i da navijači dođu u broju kao protiv Savone

Posle dve godine pauze, sinoć je u Beogradu zamirisala Liga šampiona. Počelo je srpskim derbijem, u kojem je Novi Beograd bio nadmoćan u duelu sa kragujevačkim Radničkim, a bajka srpskog vaterpola nastavlja se podno kalemegdanskih zidina na bazenu “Milan Gale Muškatirović”. Crvena zvezda, evropski šampion, vratila se u Ligu šampiona posle dve godine odsustva, a crveno-beli na startu Lige šampiona dočekuju nemački Špandau (20.00).

Napravila je Crvena zvezda podvig samim plasmanom u Ligu šampiona, sada može da igra za svoju dušu i popravljanje utiska od pre dve godine, kada je grupnu fazu završila sa učinkom 0-14, kakav je godinu dana imao i Partizan. Crveno-beli su se preko italijanske Savone i trilera na Dorćolu plasirali u društvo najboljih, a te večeri su posle dugo vrmena imali frenetičnu podršku sa tribina. I to je najjači utisak koji nose vaterpolisti Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Pucaju izabranici Aleksandra Filipovića od samopouzdanja, uvereni su da će trijumfalno krenuti, i nadaju se da će navijači ponovo ispuniti bazen “Milan Gale Muškatirović”. Gavril Subotić, lider ove generacije crveno-belih, i Veljko Tankosić koji su u baražu za elitno takmičenje po tri puta tresli mrežu Italijana, pokušaće da briljantne partije prenesu i na Ligu šampiona. I sasvim sigurno će vaterpolisti Špandaua najveću pažnju obratiti na pomenuti dvojac.

Gavril Subotić uveren je da Crvena zvezda može da porazi Špandau.

Realne su šanse da pobedimo Nemce i da Ligu šampina otvorimo na pravi način. Imali smo desetak utakmica do sada. U uzlaznoj smo formi i pred našim navijačima se nadam trijumfu. Špandau je iskusna ekipa, dugo igraju zajedno. Možemo da se nadmećemo, a ako navijači dođu u broju kao protiv Savone, onda će biti lakše. Vetar su u leđa, njihova atmosfera na tribinama je nesvakidašnja”, rekao je Gavril Subotić za Sportski Žurnal.

Crveno-beli su posle eliminacije Savone pretrpeli prvi prvenstveni poraz, ali su ostavili dobar utisak protiv Novog Bograda. Bila je Crvena zvezda konkuretna protiv Vujasinovićevog tima do pred kraj trećeg kvartala. Fizički duže nije izdržala. Berlinci nisu sila kao Novi Beograd, ali godinama unazad igraju Ligu šampiona i imaju više iskustva.

Radujemo se Ligi šampiona, svaka utakmica je provera snage naše ekipe, a verujem da smo zreli da ostavimo dobar utisak igrom i ostvarimo dobre rezultate. Možemo da pobedimo, tu nema sumnje. Jesu iskusni, sa stažom u Ligi šampiona, ali verujem da na našem bazenu, ipak, mi diktiramo sve. Ako ponovimo neke segmente iz duela sa Savonom i Novim Beogradom, i to u dužem periodu, pobeda neće biti daleko”, kaže trener Crvene zvezde.

Veljko Tankosić (©Starsport)Veljko Tankosić (©Starsport)

Dimitri Holod jedan je od retkih igrača Špandaua koji je u protekloj sezoni stavlja sve protivničke golmana na muke. Verovatno je najbolji pojedinac nemačkog tima, čije boje brani i zlatni olimpijas – Nikola Dedović.

Imaju iskusne igrače, klasična su nemačka ekipa. Tu su Štam, Dedović, Ćuk, Restović, Holod… Individualno su opasna ekipa. Ipak, mislim da se više pitamo i nadam se da ćemo uspešno početi Ligu šampiona. Divan je osećaj igrati pred punim tribinama. Nadam se da ćće tako biti na startu Lige šampiona”, zaključio je Aleksandar Filipović.

Nikola Dedović je u Srbiji branio boje Partizana i kragujevačkog Radničkog pre nego što se otisnuo u inostranstvo, a član Špandaua je od 2016. godine. Reprezentativac Srbije raduje se povratku u Beograd i igranju pred punim tribinama.

Lepo je kada se igra u Beogradu, bez obzira s kojom kapicom. U sjajnoj godini srpskog vaterpola, plasman tri naša kluba u Ligu šampiona je uspeh vredan divljenja. Ipak, kao profesionalac pokušaću da moj tim pobedi. Neće biti lako, očekujem neizvesnu i zanimljivu utakmicu”, rekao je Nikola Dedović.

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Grupa A

Utorak

Barseloneta - Jadran Split 11:6

Olimpijakos - Dinamo Tbilisi 20:9

Novi Beograd - Radnički Kragujevac 16:10

Breša - Ferencvaroš 8:8

Grupa B

Sreda

18.00: (1.85) OSC Budimpešta (hen -8,5) Steua (1.85)

19.00: (6.75) Marselj (9.00) Pro Reko (1.20)

19.00: (1.10) Jug Dubrovnik (13.0) Hanover (9.00)

20.00: (1.85) Crvena zvezda (6.50) Špandau (2.55)

***kvote su podložne promenama


tagovi

VK Crvena zvezdaŠpandauLiga šampiona u vaterpoluvaterpoloAleksandar FilipovićGavril SubotićVeljko TankosićIvan Basara

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara