Najnovije vesti

Beretini tukao Noletovog dželata i osvojio Beograd

Vreme čitanja: 2 minuta

Foto: MN Press

U taj-brejku trećeg seta bilo je čak 7:0

I nad popom ima pop. Uspeo je Aslan Karacev da savlada Novaka Đokovića usred Beograda i plasira se u finale, ali je Mateo Beretini pokazao vrhunski tenis i posle velike borbe i drame uspeo da osvoji turnir u glavnom gradu Srbije. Velika, velika pobeda za Italijana i sjajan uspeh - 2:1 (6:1, 3:6, 7:6).

Posebno je impresivno to što je Beretini odlučujući taj-brejk trećeg seta dobio sa 7:0! To se retko viđa, posebno ne u finalu ATP turnira.

Delovao je Karacev poput stene i tvrđave protiv Đokovića, ali je Beretini uspeo pre svega snagom da mu odgovori, na kraju i da ga slomi u neizvesnoj završnici. Taj-brejk je lutrija, ali je Beretini isključio udeo sreće i izdominirao sa 7:0. Zasluženo je stigao do trofeja.

Ko bi mogao da očekuje da će Karacev posle onako fantastičnog meča protiv Novaka Đokovića dozvoliti da ga u finalu Beretini počisti u prvom setu sa 6:1? E, upravo se to i dogodilo, a Italijan je potvrdio fenomenalnu formu ove sezone koju je pokazao od ATP Kupa pa na ovamo. Odličan je server, snažan je teniser, pa i Karacev tome nije mogao da nađe manu.

IZBOR UREDNIKA

Ali, Aslan je onda shvatio da mora da pojača, da takva igra nije dovoljna za Beretinija i uspeo je da se vrati u drugom setu. Odmah je oduzeo servis protivniku, brzo došao do prednosti od 4:1 i sve je ukazivalo na to da će osvajač Beograda posle trećeg seta.

Tamo je Beretini bolje krenuo i poveo sa 3:1, ali onda dopustio neverovatno Karacevu da se vrati u meč, a onda je pred taj-brejk propustio Italijan i meč-loptu.

Ali, u taj-brejku je postojao samo on, Karacev je izgubio svežinu, došao mu je glave i umor iz meča sa Đokovićem i Beretini je osvojio ubedljivo finale Beograda.

U taj-brejku bilo je čak 7:0. Kakav način da se stigne do titule.

To mu je četvrta titula u karijeri i prva u 2021. godini. Meč je trajao dva sata i 28 minuta.


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva