Endi Rodik i Novak Đoković (Reuters)
Endi Rodik i Novak Đoković (Reuters)

Endi Rodik: Čak i da Novak ne igra, Rafa neće biti prvi favorit na Australijan openu

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.11.21. | 16:38

"Ako Đoković ne bude u Melburnu, biće to prilika za Medvedeva, Zvereva..."

Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer trenutno su na 20 osvojenih grend slem titula. Švajcarac je najavio da će da se oporavlja od povrede kolena do leta, dok će sledeća prilika Srbinu i Špancu da osvoje 21. biti na Australijan openu (17-30. januar 2022.).

Novaku, prvom reketu sveta koji je ove godine osvojio turnir u Melburnu, zatim Rolan Garos i Vimbldon, a zatim na US Openu stao u finalu, najveća prepreka na Petom kontinentu biće van terena, odnosno zdravstveni protokoli koji bar kako sada stvari stoje, ne dozvoljavaju učešće takmičarima koji nisu vakcinisani protiv korona virusa.

Izabrane vesti

Španac koji nije držao jedan od četiri najvrednija teniska pehara od Rolan Garosa 2020. godine, kao i Federer koji je početkom 2018. u Australiji poslednji put osvojio neki od grend slem turnira, muku muči sa povredama, daleko je od željene forme. Uz to i mlađe snage sve više nadiru.

"Ne mislim da će Rafa biti prvi favorit bez obzira da li će Novak igrati ili neće", kaže Endi Rodik, poslednji američki osvajač nekog od grend slem turnira.

Napominje da su porazi Đokovića u finalu Olimpijskih igara u Tokiju (od Zvereva), finalu US Opena (od Medvedeva) i polufinalu završnog mastersa (od Zvereva) opomena i španskom teniseru.

"Ako Novak ne bude igrao u Australiji, biće to prilika za Medvedeva, ili Zvereva. Rafa će se žestoko namučiti da tamo stigne do tog 21. slem pehara protiv ovih momaka koji moraju da odigraju najbolje što mogu u svakom slučaju", dodao je Rodik koji ipak veruje da će se Novak pojaviti u Melburnu i napasti jubilarnu, desetu krunu na Australijan openu.


tagovi

Australijan openRafael NadalEndi RodikNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara