Ešli Barti (@Reuters)
Ešli Barti (@Reuters)

Ešli Barti prva finalistkinja Vimbldona

Vreme čitanja: 1min | čet. 08.07.21. | 17:04

Prva teniserka sveta u polufinalu grend slema u Londonu bolja od Anđelik Kerber posle dva seta

Prva finalistkinja Vimbldona je Ešli Barti. Australijska teniserka je u polufinalu travnatog grend slema bila bolja od Anđelik Kerber iz Nemačke u dva seta - 6:3, 7:6 (7:3).

Prvoj teniserki sveta bilo je potrebno sat vremena i 30 minuta da pređe još jednu prepreku na putu ka velikom finalu. Barti se u prvom gemu suočila sa dve brejk lopte, koje je uspela da spasi i povede 1:0. U narednom gemu je ona napravila pritisak na servis protivnice i stigla do prilike za brejk, koju je za razliku od Kerber odmah iskoristila. U sledećem gemu ga je potvrdila i stigla do prednosti od 3:0. Do kraja seta su teniserke čuvale svoj servis, pa se razlika na semaforu na kraju ovog perioda nije promenila. Barti ga je dobila rezultatom 6:3.

Izabrane vesti

Drugi set je bolje otvorila nemačka teniserka, koja je imala vođstvo od 3:0, 4:1 i 5:2. Nije uspela tu prednost da sačuva, nego je dozvolila protivnici da izjednači, pa je pitanje pobednika moralo da bude rešeno u taj-brejku. U tom periodu je potpuna kontrola bila u rukama prve teniserke sveta. Nanizala je šest poena, povela 6:0 i više nije bilo šanse da Kerber dođe do preokreta. Tri meč lopte Barti nije iskoristila, ali četvrtu jeste za konačan rezultat 7:3 u taj-brejku.

U meču za titulu Ešli Barti će igrati sa boljom iz duela u kome se sastaju Karolina Pliškova i Arina Sabalenka.


tagovi

Ešli Barti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara