Lorenco Museti (©Reuters)
Lorenco Museti (©Reuters)

Gofana dobio tinejdžer iz Italije u svom prvom Gren slem meču, potop Francuza – Conga šesti eliminisan

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 22:24

Težak dan za domaćina drugog Gren slema sezone

Šok na startu Otvorenog prvenstva Francuske – već prvog dana čak šestorica domaćih tenisera ispali su iz takmičenja! Posle Erbera, Pera, pa manje poznatih Kazoa, Rinderkneša i Burgea s Rolan Garosa ispao je i Žo Vilfred Conga.

Japanac Jošihito Nišioka nadigrao je Congu u njihovom prvom odmeravanju snaga za bezmalo tri sata tenisa po setovima 6:4, 6:2, 3:6, 7:6(5).

Izabrane vesti

Solidan meč videli smo od dvojice tenisera gde je ipak Nišioka ostavio bolji utisak. Kako to često zna da bude slučaj Congi je bilo potrebno da protivnik debelo odmakne kako bi se aktivirao i uradio nešto konkretno. Posle šest osvojenih gemova u prva dva seta i tri izgubljena servisa, Conga je počistio Japanca u trećem setu za 40 minuta, što je najavilo pravu dramu i ludnicu u četvrtom setu! Uzeše obojica po jedan brejk, prvo je Conga izgubio svoj servis, a onda odmah ribrejkom vratio udarac ali tek iz pete šanse! Obojica su do kraja bili sigurni na svoj servis, pa se otišlo u taj-brejk gde je nastao šou. Conga je napravio dva mini-brejka za rezultat 4:1 i činilo da ima sve u svojim rukama kako bi meč odveo u peti set, ali je onda sebi pucao u oba kolena i ostao bez prilike da uzme pobedu. Na dva izgubljena servisa Japanac je odgovorio istom merom u naredna dva Congina izvođenja, posle čega je Nišioka uzeo i deseti poen kojim je potom na svoj servis završio susret za 7:5!

Iznenađenje je priredio i mladi Lorenco Museti pošto je nadigrao 13. igrača sveta Davida Gofana rezultatom 3:0 (6:0, 7:5, 7:6(3)) na svom debitantskom meču na Rolan Garosu i generalno Gren slemovima uopšte!

Momak kome je najbolji rezultat u karijeri bio treća runda Mastersa u Majamiju i Rimu zablistao je ove večeri i napravio nešto veliko pošto je dobio 63 mesta bolje plasiranog igrača od sebe.

Italijanski tinejdžer je ceo posao odradio za nešto manje od dva i po sata s tim što mu je Belgijanac pružio daleko ozbiljniji otpor u drugom i trećem setu naspram prvog koji ne samo da je trajao pola časa, već je Museti ponizio rivala i velikog favorita pošto je dobio bez izgubljenog gema!

Prvi, treć i peti gem dobio je Museti na servis protivnika, a kako je pokazao veliku upornost već u prvom kada je Gofan uspeo da spreči dve brejk lopte, Italijan je zadržao fokus i razbio koncepciju rivala. Taj ishod kao da je Gofanu potpuno oduzeo krila jer je Museti vodio glavnu reč do kraja seta i završio ga rutinski u svoju korist. Kao na treningu.

Mnogo ozbiljnija priča bila je u nastavku. Obojica tenisera bili su manje-više sigurni na svoj servis, iako su u trećem i četvrtom gemu prvo Gofan, onda i Museti propustili po brejk šansu. Italijan se ipak naplatio za propuštenu šansu u jedanaestom gemu kada je iz prve slomio rivala koji je mogao da napravi isto na servis ranije, ali je svoj trenutak da blesne propustio.

Najviše uzbuđenja bilo je u trećem setu gde su bukvalno nijanse rešile odlućivale do taj-brejka. Museti je rutinski uzeo brejk u trećem gemu, da bi u deseti, jedanaesti i dvanaesti gem prošli u oduzetim servisima! Dva puta je ovog puta Museti padao, a zanimljivo je da su u sva tri gema igrači gubili servis ”iz prve”, što je set odvelo u taj-brejk gde je talentovani Italijan pokazao kvalitet i mirnije živce. To potvrđuju i dva mini-brejka, za 3:1 i 6:3 što je Musetiju otvorilo auto-put za prvu pobedu na Rolan Garosu i u glavnom žrebu Gren slemova uopšte.


tagovi

Rolan GarosDavid GofanŽo Vilfred CongaLorenco Museti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara