Grigor Dimitrov (©Reuters)
Grigor Dimitrov (©Reuters)

Indijan Vels: Može li Dimitrov da pomogne Đokoviću?

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.10.21. | 13:07

Bugarski teniser večeras (21.30) u osmini finala igra sa prvim nosiocem mastersa u kalifornijskoj pustinji, Danilom Medvedevim

Finiš je teniske sezone, a vlada neizvesnost ko će na kraju godine da bude prvi reket sveta. Zasad je Novak Đoković broj 1, ali bi Danil Madvedev već u ponedeljak ujutru mogao da ga smeni na čelu ATP trke. Naime, ako osvajač US opena podigne pehar na mastersu u Indijan Velsu, naš as gubi prvo mesto.

Filip Krajinović nije uspeo u šesnaestini finala da iznenadi Medvedeva, a večeras će to da pokuša Grigor Dimitrov. Najbolji bugarski teniser ne može da se pohvali dobrom godinom, trenutno je na tek 28. mestu, ali je kadar da iznenadi ruskog asa.

Izabrane vesti

Svestan je Medvedev da ga još četiri pobede dele od sna i svrgavanja s trona Novaka Đokovića, ove godine osvajača tri grend slem krune – Austrlijan opena, Rolan Garosa i Vimbldona.

"Od šeste godine sanjam o prvom mestu. Đoković je pravi broj jedan. Ove godine je osvojio tri grend slema, to je realnost. Naravno, broj 1 ostaje moj cilj. Potrebno je da pobedim u mnogo mečeva i osvajam grend slemove”, čvrsto na zemlji stoji ruski as.

21.30: (1,12) Medevedev – Dimitrov (5,30)

Dimitrov je ovog meseca stigao do polufinala turnira u San Dijegu gde ga je zaustavio Norvežanin Rud. U drugom kolu mastersa u Indijan Velsu je lako dobio Opelku u dva seta. Tradicija je na strani Medvedeva koji je dobio tri poslednja meča protiv Dimitrova, i to bez izgubljenog seta. U prvom odmeravanju snaga dvojice tenisera pre četiri godine u londonskom Kvinsu slavio je Bugarin sa 2:1.

20.00: (1,60) Hurkač – Karacev (2,19)

Do kraja sezone očekuje se bitka Đokvovića i Medvedeva za broj 1 na mastersu u Parizu i završnom turniru najboljih osmorice tenisera sveta, u londonskoj O2 dvorani narednog meseca.

---------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!


tagovi

ATPGrigor DimitrovDanil MedvedevIndijan VelsATP Indijan VelsNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara