Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev (©Reuters)
Stefanos Cicipas i Aleksandar Zverev (©Reuters)

Indijan Vels: Zverevu i Cicipasu otvoren put do polufinala

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.10.21. | 13:36

Nemac i Grk imaju uloge favorita u četvrtfinalnim mečevima mastersa u Kaliforniji

Ispadanjem Danila Medvedeva već u trećem kolu Indijan Velsa, u prvi plan za trofej na mastersu u kalifornijskoj pustinji izbili su Aleksandar Zverev i Stefanos Cicipas. Obojica tenisera iz Top 10 imaju ulogu favorita u večerašnjim četvrtfinalnim duelima.

U prvom meču dana (20.00), Cicipas, treći igrač sveta, sastaje se sa Nikolozom Basilšvijilem iz Gruzije, 36. na ATP listi. Grčki as je bio odličan do Rolan Garosa gde mu je set nedostajao do titule, prve na grend slemovima, ali je Novak Đoković uspeo da preokrene rezultat i osvoji drugi put Otvoreno prvenstvo Francuske. Posle toga je Cicipas pao u formi, ispao je već na startu Vimbldona, dok je na US openu eliminisan u šesnaestini finala od mladog Alkaraza posle pet setova.

Izabrane vesti

20.00: (1,17) Cicipas – Basilašvili (4,40)

Cicipas je u prethodna dva kola morao da igra tri seta sa Fonjinijem i De Minaurom, dok je Basilašvili izgubio samo set. Skor u pobedama u međusobnim susretima Gruzina i Grka je 1:1. Cicipas je slavio na Austalijan openu pre dve godine sa 3:1, dok je Basilašvili pobedio u Pekingu sa 2:1.

Olimpijski šampion iz Tokija, Aleksandar Zverev, igraće sa Amerikancem Tejlorom Herijem Fricem (21.30). Domaći teniser je odličan u Indijan Velsu, nije izgubio ni set, dok je Nemac dva puta na Indijan Velsu dobio maksimalnim rezultatom, a namučio se na startu protiv Broksbija (2:1).

21.30: (1,17) Zverev - Fric (4,40)

Zverev je dobio tri meča protiv Frica, a Amerikanac je samo jednom pobedio Nemca, i to pre dve godine u prvom kolu turnira u Bazelu.

Poznat je prvi polufinalni par Indijan Velsa, a igraće Grigor Dimitrov i Kameron Nori.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

MASTERS INDIJAN VELS – ČETVRTFINALE

Četvrtak

Švarcam - Nori 0:2 (0:6, 2:6)

Hurkač - Dimitrov 1:2 (6:3, 4:6, 6:7)

Petak

20.00: (1,17) Cicipas – Basilašvili (4,40)

21.30: (1,17) Zverev - Fric (4,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Indijan VelsATP Indijan VelsAleksandar ZverevStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara