Foto: AFP
Foto: AFP

Istorija! Strast! Emocija! Bolji je! Najbolji je! Đoković nestvarno srušio Nadala u Parizu

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.06.21. | 23:20

Boriće se srpski majstor za trofej Rolan Garosa, puklo je najveće Rafino uporište

Nestvarno, nerealno, brutalno! Konačno!

Tenis za bogove, sportski događaj za bogove i nama najlepša činjenica - pobeda Novaka Đokovića. Protiv Rafaela Nadala. Na Rolan Garosu. Bez obzira na ishod finala, ovo je već sada ogromno dostignuće!

Izabrane vesti

Na tri grend slema je Novak Đoković favorit, ali Rolan Garos je najveće uporište Rafaela Nadala. Kažu - najveći izazov u svetu tenisa je pobediti ga u Parizu. E, pa moraće da smisle neki teži izazov jer je Novak Đoković po drugi put u karijeri uspeo da slomi Rafu na njegovom ognjištu! Plasirao se tako Novak u finale i istorijskim poduhvatom eliminisao Nadala iz borbe za trofej. Kakav meč! Mučan za gledanje, ali sa srećnim krajem - 3:1 (3:6, 6:3, 7:6, 6:2).

Đoković će protiv Stefanosa Cicipasa igrati za svoj 19. najveći trofej, ali još važnije je što će Nadal i Federer sada sigurno ostati na po 20. Sa ovom pobedom Đokoviću drastično skaču šanse da ih pretekne i da im izbije i taj, poslednji argument iz ruku!

Zapamtite gde ste bili i sa kim ste gledali ovaj susret jer bi on mogao da bude jedan od važnijih u perspektivi borbe za najvećeg tenisera u istoriji. Kako će Rafa sada dalje razmišljati kada zna da ga je Đoković nadigrao čak i na Rolan Garosu? Sve karte mu je izbio iz ruku Đoković koji je neke situacije rešavao poput čuvenog mađioničara Hudinija.

Istorijska pobeda srpskog tenisera, posebno u prizmi trke za najviše osvojenih grend slemova.

Novak nije pokazao da je bolji, već i da je jači. Nadjačao je Nadala! Kao da se na pariskoj šljaci odigravao boks, a ne tenis. Jasno je ko je završio na patosu.

Meč je krenuo u stilu prošlogodišnjeg meča, Nadal je poveo sa 5:0 u gemovima i sve je ukazivalo na to da Đokovića čeka katastrofa. Međutim, Novaku kao da je to pomoglo da se reši stresa i počeo je malo opuštenije da igra, rasterećenije, i već do kraja prvog seta pokazao da ulazi u meč.

To je dobilo potvrdu u drugom setu kada je Novak poveo sa 2:0, počeo je da piše po terenu, ali Nadal je zaista brutalno odgovorio instant ribrejkom. Međutim, zna se ko je mentalno najjači, pa je Novak odmah vratio novim brejkom i poveo sa 4:2. Videlo se srpskom teniseru u pogledu da poseduje odlučnost da izjednači, da ga je prošao prvobitni pritisak, pa se to i dogodilo i suštinski je tada počeo novi meč. Nadalu je malo poljuljano samopouzdanje.

Đokovićev dobitna ideja bila je da se što više približi osnovnoj liniji i da hvata loptu u penjanju, te da odgovori na vrhunske forhende Nadala kojim Španac značajno otvara teren i tako svima pravi ogroman problem.

Naravno, stigao je do prednosti od 5:3 u trećem setu najviše na talasu brutalne psihičke stabilnosti, čupao se iz brejk prilika Španca, poput Hudinija pronalazio puteve kroz prepreke koje mu je Bik sa Majorke postavljao. Ali, dopustio je potom Špancu da se vrati i spase glavu direktno sa giljotine te da tako ostane u igri.

A kada je došao taj-brejk, tu već Nadalu nije bilo spasa. Novak je poveo 2:1 u setovima i došao na set od velikog uspeha. Bio je to jedan od najboljih gemova koji su se odigrali do sada.

Zatim je Novak i priveo kraju meč, jedan od najboljih koji su odigrali do sada. Kako sam kaže, jedan od njegova najbolja tri u karijeri.

Hita Nole ka 19. grend slemu! Velika, velika, velika pobeda! Sada mu je otvoren autoput ka istoriji.


tagovi

Novak ĐokovićRafael NadalRolan Garos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara