Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Jedan Francuz preskočen, drugi ga sačekao: Ništa od četvrtfinala za Lajovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 17:02

Artur Rinderneh eliminisao srpskog tenisera

Korak napred, nazad dva. I tako cele sezone. Košmarna je bila severnoamerička turneja za Dušana Lajovića, ni betonska podloga u Nur Sultanu nije mu prijala, a u Antverpenu makar nije spakovao stvari posle prvog kola. Ali, već drugi stepenik bio je koban. Sapleo se Dušan Lajović o Artura Rinderneha – 2:1 (6:3, 4:6, 6:2).

Za nešto manje do dva sata Francuz je prošao u četvrtfinale, gde će igrati protiv pobednika duela Janik Siner – Lorenco Museti. Osvetio je Artur Rinderneh sunarodnika Rišara Gaskea, koga je srpski teniser eliminisao na startu turnira u Belgiji.

Izabrane vesti

Nesigurno je počeo Francuz, izgubio je servis na startu meča. Nije osvojio ni poen... A onda je doživeo neverovatnu transformaciju. Pretvorio se u servis-mašinu, ispalio je 13 asova, neverovatno je servirao. Nije „seo“ Rinderneh srpskom teniseru u njihovom prvom odmeravanju snaga. Razvlačio ga je po terenu i primoravao na greške.

Olako je Dušan Lajović u prvom setu ispustio prednost. Kao da rano stečenog brejka nije ni bilo. Upao je u minus fazu, svezao dva loša gema i poklonio dva brejka Francuzu. Do kraja prvog nije imao priliku da uzvrati. Protekao je drugi set bez razmene brejkova, činilo se da bi Artur Rinderneh mogao da reši Dušana Lajovića u dva seta. Poklekao je kada je servirao za opstanak u setu. Nije izdržao pritisak.

Propustio je Dušan Lajović tri brejk-lopte na startu trećeg seta, vratio se na staro, a poklone je rival oberučke prigrlio. Kao i u prvom setu, Artur Rinderneh je napravio dva brejka i umarširao u četvrtfinale.



tagovi

Dušan LajovićATP AntverpenATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara