Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Nina Stojanović (Foto: AFP)
Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Nina Stojanović (Foto: AFP)

Kecmanović ispustio dva, Krajinović set prednosti, Stojanović pružila sjajan otpor protiv druge na svetu

Vreme čitanja: 4min | uto. 31.08.21. | 05:07

Porazi srpskih predstavnika u prvom kolu US opena

Slavili su u prvom kolu US opena Dušan Lajović i Olga Danilović, ali ne i Miomir Kecmanović, Filip Krajinović i Nina Stojanović. Pretrpeo je 63. teniser sveta poraz od Francuza Artura Rinderkneša i to posle dva seta prednosti - 2:3 (7:6, 6:3, 5:7, 3:6, 4:6). Krajinović je poveo protiv Gvida Pelje, ali je Argentinac dodao gas od drugog seta i uz samo sedam izgubljenih gemova u tri naredna srušio 38. tenisera planete - 1:3 (7:6, 3:6, 2:6, 2:6).

Stojanovićeva je pokazala zube protiv Arine Sabalenke. Dobro je namučila drugog favorita turnira, ali je posle gotovo dva i po sata borbe ipak završila takmičenje u prvoj rundi - 1:2 (4:6, 7:6, 0:6).

Izabrane vesti

Kecmanović je imao dve brejk lopte u prvom setu, ali ih nije iskoristio. Nije bilo oduzimanja servisa u uvodnom setu, pa se otišlo u taj-brejk. Tri set lopte imao je Rinderkneš, dve srpski teniser, da bi tek treću iskoristio za 12:10.

U drugom je Miomir držao brejk prednosti, sigruno servirao i na kraju slavio sa 6:3. Delovalo je da je slomio protivnika posle nešto manje od dva sata borbe. Ipak, nije umor stigao Francuza, koji je ponovo upalio motore i usledila je velika borba za treći set. Od početka je 20 mesta slabije plasirani francuski teniser imao brejk prednosti, ali je Kecmanović uspeo da uzvrati i poravna (5:5). Ipak, u ključnim trenucima je izgubio servis, te je morao da prepusti Rinderknešu treći set.

Odahno je Francuz i pronašao novu energiju. Dobijen set dao mu je krila. U nastavku se pitao za sve na terenu, četvrti je dobio sa 6:3, peti počeo brejkom, koji je do kraja uspeo da odbrani. Imao je priliku da na protivnikov servis slavi, ali je Kecmanović uspeo da zadrži nadu. Ipak, nije mogao do brejka u 10. gemu odlučujućeg seta.

Ogromna borba vodila se već za prvi gem u susretu Krajinovića i Pelje. Spasao je Filip četiri brejk lopte i na kraju došao do prednosti u uvodnom gemu. Oduzeo je potom servis Argentincu i poveo sa 3:1, ali je Pelja uzvratio ekspresno. Imao je Južnoamerikanac i set loptu, ali je naš teniser izborio taj-brejk, potom poveo sa 6:2 i poveo u setovima.

Imao je Krajinović brejk loptu na startu drugog seta, ali se Pelja odbranio i potom oduzeo servis srpskom teniseru. Poveo je i sa 3:0, pa je do kraja sigurno servirao i poravnao u setovima. U trećem je potpuno kontrolisao situaciju, vezao tri brejka i poveo sa 5:0. Odgovorio je Filip brejkom, ali kasno. U četvrtom setu se vodila velika borba. Servirao je Krajinović za 2:1, odbranio četiri brejk lopte, ali ne i petu. Poslednju šansu imao je u petom gemu, držao se, odbijao nalete Argentinca, ali na kraju je poklekao, još jednom izgubio servis i poraz je postao neminovnost.

Nina Stojanović je večeras izašla na crtu jednoj od najboljih teniserki sveta. Hrabro je igrala od starta protiv Sabalenke i pokazala da se nije uplašila razlike od 92 mesta na WTA listi.

Da nas očekuje uzbudljv duel, postalo je jasno već posle prvog gema. Vodila se velika borba, Nina je imala tri brejk lopte, ali je Sabalenka izdržala i odbranila servis. Poklekla je srpska teniserka u četvrtom gemu i bez dobijenog poena dozvolila protivnici da uzme brejk. Smogla je snage i ubrzo uzvratila istom merom. Poravala je posle velike borbe na 4:4, ali je potom izgubila ritam. Druga teniserka sveta stiže do prednosti uz jedan izgubljen poen, potom na servis Stojanovićeve stiže do set lopte i odmah je koristi.

Nina je prva došla do brejka u drugom setu, ali je Beloruskinja odgovorila istom merom. Potom je novim brejkom stigla do dva gema prednosti, ali je Stojanovićeva još jednom pokazala da poseduje veliki potencijal. Nije pala posle teškog perioda, odigrala je sjajno na servis protivnice i vratila joj brejk. Bila je Sabalenka na pragu trijumfa, imala meč loptu, ali je Nina još jednom pokazala da ima čelične živce. Ostala je smirena, odlično odservirala u završinci 12. gema i ostala u meču. U taj brejku je povela sa 6:2 i potom iskoristila treću set loptu.

Ipak, razlika u kvalitetu i iskustvu se osetila već na startu odlučujućeg seta. Srpska teniserka je odmah izgubila brejk, potom i drugi i bilo je jasno da joj nema povratka. Trudila se lavovski da ostane u meču, uporno odbijala da se preda, ali je i po treći put izgubila servis, da bi Sabalenka u šestom gemu iskoristila drugu meč loptu za plasman u naredno kolo US opena.

US OPEN - IZABRANI MEČEVI PRVOG DANA

Ponedeljak

Danilović - Parks 2:0 (6:3, 7:5)

Halep - Đorđi 2:0 (6:4, 7:6)

Muguruza – Vekić 2:0 (7:6, 7:6)

Putinceva – Kanepi 1:2 (6:2, 6:7, 2:6)

Kiz – Stivens 1:2 (6:3, 6:1, 6:7)

Osorio Serano - Jorović 2:0 (6:2, 6:2)

Svitolina – Marino 2:0 (6:2, 6:3)

Izner – Nakašima 0:3 (6:7, 6:7, 3:6)

Čilić – Kolšrajber 2:2 (7:6, 7:6, 2:6, 1:6, 0:2) - predao Marin Čilić

Rubljov – Karlović 3:0 (6:3 7:6, 6:3)

Erber – Manarino 2:3 (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 3:6)

Cicipas – Mari 3:2 (2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4)

Pelja - Krajinović 3:1 (6:7, 6:3, 6:2, 6:2)

Rinderkneš – Kecmanović 3:2 (6:7, 3:6, 7:5, 6:3, 6:4)

Utorak

Sabalenka – Stojanović 2:1 (6:4, 6:7, 6:0)

Osaka – Bouzkova 2:0 (6:4, 6:1)

Bautista Agut – Kirijos (u toku)

Medvedev – Gaske (u toku)


tagovi

US openMiomir KecmanovićNina Stojanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara