Olga Danilović (Foto: AFP)
Olga Danilović (Foto: AFP)

Sjajna Olga u drugom kolu US opena - iza ugla vreba aktuelna šampionka

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.08.21. | 00:36

Danilovićeva savladala Parks, pa bi u drugom kolu mogla da se sastane sa Naomi Osakom

Drugo učešće u glavnom žrebu grend slem turnira, pobeda u dva seta i plasman u drugo kolo - Olga Danilović je večeras ostvarila jedan od najboljih rezultata u karijeri. Mlada srpska teniserka je posle sat vremena i 29 minuta borbe bila bolja od Amerikanke Alisije Parks (2:0 - 6:3, 7:5), te u narednoj rundi čeka bolju iz duela 87. teniserke sveta Marije Buzkove i treće najbolje na planeti, aktuelne šampionke US opena - Naomi Osake (01.30).

Danilovićeva je uspela po prvi put u karijeri da se plasira u glavni žreb US opena, pa je po drugi put zaigrala na jednom grend slem turniru. Ove godine je uspela da se kvalifikuje i za Australijan open, gde je stigla do drugog kola. Sada je praktično ponovila taj uspeh, preskočila je prvu rundu jednog od najvećih turnira.

Izabrane vesti

Imala je i sreće na žrebu, kako je Parks na US open stigla putem "vajld karte". Amerikanka je 246. na VTA listi dočekala večerašnji meč, dobro se borila u drugom setu, ali je Olga ipak pokazala da je bolja u ovom trenutku.

Iako je Parks odlično odservirala na startu prvog seta, a potom se naša teniserka dobrano pomučila da odbrani svoj, treći gem pripao je Olgi Danilović, koje je bez izgubljenog poena došla do brejka. Nastavila je sa odličnom igrom, povela sa 5:3, u osmom gemu odbranila nekoliko brejk lopti, a onda u devetom uzela još jedan brejk za 1:0 u setovima.

Na samom startu drugog uzela je novi brejk. Posle velike borbe u drugom gemu povela je sa 2:0. Ipak, Parks je pokazala znake života, imala čak četiri brejk lopte u petom gemu, ali se Olga odbranila. U sedmom je usledio veliki pad u igri naše teniserke, pa je Amerikanka bez izgubljenog poena došla do brejka. Ove teniserke su u nastavku prilično sigurno servirale, povela je Danilovićeva sa 6:5, a onda počistila Parks, došla do meč lopte bez izgubljenog poena i iskoristila je.

US OPEN - IZABRANI MEČEVI PRVOG DANA (Ž)

Ponedeljak

Danilović - Parks 2:0 (6:3, 7:5)

Halep - Đorđi 2:0 (6:4, 7:6)

Muguruza – Vekić 2:0 (7:6, 7:6)

Putinceva – Kanepi 1:2 (6:2, 6:7, 2:6)

Kiz – Stivens 1:2 (6:3, 6:1, 6:7)

Osorio Serano - Jorović 2:0 (6:2, 6:2)

Svitolina – Marino (u toku)

Utorak

01.05: (1,05) Sabalenka – Stojanović (13,0)

01.35: (1,07) Osaka – Bouzkova (6,80)


tagovi

Olga DanilovićWTAUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara