Stefanos Cicipas i Endi Mari (Foto: AFP)
Stefanos Cicipas i Endi Mari (Foto: AFP)

Mari zablistao kao nekada, ali ostao bez goriva: Cicipas slavio posle pet sati borbe i dugačke toalet pauze

Vreme čitanja: 3min | uto. 31.08.21. | 02:19

Škot pružio sjajan otpor, ali treći reket sveta ipak izborio plasman u drugo kolo US opena

Prvo kolo i već meč od gotovo pet sati (četiri sata i 44 minuta) igre. Podsetio je Endi Mari na najbolje dane, kada je bio i najbolji na planeti, ali nije ipak izdržao protiv daleko mlađeg protivnika - trećeg reketa sveta Stefanosa Cicipasa. Zapanjio je sve izdanjem u prva tri seta, ali je mladi Grk smogao snage, a potom i napravio veliku pauzu za toalet pred peti set, koja je prilično zasmetala Britancu. Na kraju nije uspeo da obori na pleća 11 godina mlađeg rivala, ali je više nego dobro oznojio jednog od glavnih konkurenata Novaka Đokovića za titulu na US openu - 2:3 (6:2, 6:7, 6:3, 3:6, 4:6).

Nije Mari što je nekad bio, ali svojevremeno prvi teniser sveta nastavlja da dokazuje da u njemu i dalje ima žara. Uželeo se tenisa posle godina koje su pojele povrede, a veliki izazov koji je imao pred sobom izvukao je najbolje iz tenisera koji iza sebe ima 46 titula. Ipak, kako je vreme odmicalo, ostajao je bez snage, a u odlučujućem setu je prosto izgoreo zbog predugačke Cicapsove pauze za toalet. Oštro je protestovao, jer je smatrao da grčki teniser tokom pauze dobija savete od trenera.

Izabrane vesti

"Ja nikad nisam toliko dugo bio u toaletu. Nikad. I vi ljudi ništa ne radite. Govorite kako ćemo razgovarati posle meča, ali sada je važno", gotovo je urlao na supervizora Gerija Armstronga.

Da li je Cicpas dobio pomoć, zasad ostaje misterija, ali u petom setu je pokazao zašto je jedan od glavnih Đokovićevih konkurenata u Njujorku. Odmah je uzeo brejk i do kraja seta ga sačuvao, poslednji gem dobio je bez izgubljenog poena.

U prvom je dva puta gubio gemove na svoj servis, što je Mariju omogućilo da dođe do prednosti u setovima. U drugom je viđena velika borba. Vrlo sigurno su servirali i 112. i treći reket sveta, pa se otišlo u taj-brejk. Imao je Mari dve set lopte, dve sjajne prilike da povede sa 2:0, ali se Cicipas nije predavao. Došao je do prilike da izjednači u setovima, prvu nije iskoristio, ali je potom na svoj servis došao do poravnanja.

U trećem Mari koristi prvu priliku za brejk i dolazi do dva gema prednost u startu. Vodila se velika borba sredinom seta, pri vođstvu Britanca od 3:1. Servirao je za tri gema viška, odbranio čak četiri brejk lopte i na kraju uspeo da stekne osetnu prednost. Odservirao je do kraja vrlo sigurno i ponovo poveo - 2:1 u setovima.

Videlo se već na startu četvrtog da polako posustaje. Grk je iskoristio prvu, a potom i drugu brejk priliku. Poveo je sa 4:0 i postalo je prilično jasno da će meč prvog kola otići u peti seti. Usledila je famozna toalet pauza, posle koje je Cicipas izborio plasman u drugu rundu US opena. Mari se na kraju samo hladno pozdravio sa grčkim teniserom i otišao u svlačionicu.

US OPEN - IZABRANI MEČEVI PRVOG DANA

Pondeljak

Izner – Nakadžima 0:3 (6:7, 6:7, 3:6)

Čilić – Kolšrajber 2:2 (7:6, 7:6, 2:6, 1:6, 0:2) - predao Marin Čilić

Rubljov – Karlović 3:0 (6:3 7:6, 6:3)

Erber – Manarino 2:3 (6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 3:6)

Cicipas – Mari 3:2 (2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:4)

Krajinović – Pelja (u toku)

Rinderkneš – Kecmanović (u toku)

Utorak

03.45: (1,40) Bautista Agut – Kirijos (2,70)

04.15: (1,06) Medvedev – Gaske (9,00)


tagovi

US openEndi MariStefanos Cicipas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara