Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Koreča opominje Novaka: Kad se igraš vatrom, možeš da se opečeš

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 13:10

„Igrao je preterano sporo na početku meča“, kaže Španac

Preskočio je Novak Đoković i treći stepenik na putu ka teniskoj istoriji.

Pao je Kei Nišikori u četiri seta (3:1), teže nego što se očekivalo, pogotovo u prvoj polovini meča. Ipak, Đoković je našao put posle neubedljivog početka i prošao u narednu rundu, gde bi, makar na papiru, trebalo da ima lakši zadatak, pošto će ukrstiti rekete sa Džensonom Bruksbijem, 99. igračem sveta.

Izabrane vesti

Teniski ekspert Aleks Koreča, nekadašnji španski teniser, inače veliki poštovalac Đokovićevog dela, smatra da Novak previše rizikuje sporim ulascima u mečeve, jer je i u prvom kolu izgubio set od daleko slabijeg igrača.

Čini mi se da Novak nije bio siguran kojom brzinom igra u početku. Bio je previše spor, kasnije je uspeo da dođe do svog prepoznatljivog nivoa. Od drugog seta je bio mnogo ubedljiviji, ali mislim da bi morao da bude oprezniji, jer su ovakvi počeci pravo igranje s vatrom i onda lako možete da se opečete“, ocenio je Koreča.

Španac je dodao, s druge strane, da je Nišikori bio idealni test za Đokovića.

Po meni, meč sa Nišikorijem je bio veoma važan za Đokovića, jer nije igrao ovog leta na turnirima u SAD i zato mu je bio potreban jedan jači test. U prvom kolu je izgubio set, ali je bilo jasno da će dobiti meč, ali protiv Keija je znao da može da mu se desi da izgubi. I to je bila sjajna stvar za njega, da prođe u četvrtu rundu na ovakav način, jer će od sada biti sve teže i drugačije za Novaka“.

Koreča ističe da ćemo u drugoj nedelji turnira gledati drugačije Đokovićevo lice.

Ne bi bilo dobro za Novaka da nije prošao nijednu tešku situaciju od Olimpijskih igara do danas. Zato verujem da ćemo u drugoj nedelji videti onog pravog Đokovića, u njegovom najboljem izdanju“, istakao je Aleks Koreča.


tagovi

Novak ĐokovićAleks KorečaTenisUS open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara