(Reuters)
(Reuters)

Đoković: Rolan Garos je moj Mont Everest

Vreme čitanja: 1min | ned. 05.09.21. | 12:57

"Od svih grend slemova osvajanje tog turnira mi je bilo najteže"

Novak Đoković se pobedom nad Keijem Nišikorijem primakao na četiri koraka do ulaska u istoriju tenisa. Ukoliko osvoji ovogodišnji US Open postaće prvi teniser sa 21 grend sledm peharom i tek treći ukupno, odnosno drugi u open eri koji je upisao kalendarski grend slem.

Izabrane vesti

"Bilo bi neiskreno da kažem da sebe ne zamišljam kao šampiona svakog grend slema koji igram. Nisam iznenađen kada osvojim te i druge velike turnire, jer mi je to uvek cilj. Imam vrlo jasnu sliku u glavi i činim sve da je ostvarim. Imao sam sreću da postignem veliki uspeh na slemovima - 20 titula i mnogo finala i polufinala. Veoma sam stabilan", rekao je Novak posle trijumfa nad Japancem.

Prisetio se letnjih dana u Parizu pre pet godina.

"Verovatno mi je najveće zadovoljstvo bilo kada sam 2016. godine osvojio svoju četvrtu titulu zaredom i prvi put uzeo pehar na Rolan Garosu. Iako sam (teniski) odrastao na šljaci, Rolan Garos je uvek bio moj Mont Everest. Od svih slemova osvajanje tog turnira mi je bilo najteže. Kao te i ove godine osetio sam slične emocije. Kada uzmem Roland Garos, imam osećaj da mogu da sakupim sve četira četiri grend slema u sezoni. Više ne izgleda nemoguće. Sada sam blizu toga. Ali svejedno, samo treba da idem meč po meč", smireno je dodao Đoković koji će u četvrtom kolu US Opena igrati sutra protiv 20-godišnjeg Amerikanca Džensona Bruksbija.



tagovi

Rolan GarosUS openNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara