Najnovije vesti

Krajinovićev servis nerešiva enigma za Davidoviča Fokinu

Vreme čitanja: 2 minuta

(©Reuters)

Srpski predstavnik rutinski do osmine finala Dubaija

Filip Krajinović se rutinskom pobedom na Špancem Alehandom Davidovičem Fokinom plasirao u osminu finala Dubaija. Srpski teniser je slavio sa 2:0 (6:3, 6:4), a izvanrednim servisima izluđivao je Španca.

Može Filip Krajinović da nakrivi kapu i u miru pogleda meč između prvog favorita Dominika Tima i Džordža Lojda Herisa. Za očekivati je da će Krajinovića u osmini finala sačekati Austrijanac, protiv kojeg je igrao samo jednom i pobedio. Bilo je to prošle sezone na mastersu u Sinsinatiju, a Filip Krajinović je „obrisao pod“ Dominikom Timom. Srpski teniser je bio izrazito ubedljiv – 6:2, 6:1.

Na startu turnira u Dubaiju Krajinović je bio slobodan, a da ne zapne već na prvom koraku saveznik mu je bio servis. Ubitačni početni udarci sa osnovne linije bili su presudni. Krajinović je ispalio čak 16 asova i trijumfovao za 80 minuta u drugom kolu.

U prvom setu Alehando Davidovič Fokina se držao do 11. gema. Propustio je Filip prvu od dve brejk lopte u tom gemu, ali ne i drugu. Odservirao je sjajno u narednom gemu i stekao početnu prednost. Lakše se disalo i to se odrazilo na igru u drugom setu. U uvodnom gemu je Španac prepustio servis srpskom predstavniku, a Krajinović je poklon oberučke prihvatio. Ljubomorno je čuvao taj brejk prednosti i došao u priliku da servira za meč. Nije ga izdalo danas najjače oružje. Prvu meč loptu nije realizovao, ali je već kod sledeće bio nemilosrdan.

IZBOR UREDNIKA


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva