(©Reuters)
(©Reuters)

Krajinovićev servis nerešiva enigma za Davidoviča Fokinu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.03.21. | 19:18

Srpski predstavnik rutinski do osmine finala Dubaija

Filip Krajinović se rutinskom pobedom na Špancem Alehandom Davidovičem Fokinom plasirao u osminu finala Dubaija. Srpski teniser je slavio sa 2:0 (6:3, 6:4), a izvanrednim servisima izluđivao je Španca.

Može Filip Krajinović da nakrivi kapu i u miru pogleda meč između prvog favorita Dominika Tima i Džordža Lojda Herisa. Za očekivati je da će Krajinovića u osmini finala sačekati Austrijanac, protiv kojeg je igrao samo jednom i pobedio. Bilo je to prošle sezone na mastersu u Sinsinatiju, a Filip Krajinović je „obrisao pod“ Dominikom Timom. Srpski teniser je bio izrazito ubedljiv – 6:2, 6:1.

Izabrane vesti

Na startu turnira u Dubaiju Krajinović je bio slobodan, a da ne zapne već na prvom koraku saveznik mu je bio servis. Ubitačni početni udarci sa osnovne linije bili su presudni. Krajinović je ispalio čak 16 asova i trijumfovao za 80 minuta u drugom kolu.

U prvom setu Alehando Davidovič Fokina se držao do 11. gema. Propustio je Filip prvu od dve brejk lopte u tom gemu, ali ne i drugu. Odservirao je sjajno u narednom gemu i stekao početnu prednost. Lakše se disalo i to se odrazilo na igru u drugom setu. U uvodnom gemu je Španac prepustio servis srpskom predstavniku, a Krajinović je poklon oberučke prihvatio. Ljubomorno je čuvao taj brejk prednosti i došao u priliku da servira za meč. Nije ga izdalo danas najjače oružje. Prvu meč loptu nije realizovao, ali je već kod sledeće bio nemilosrdan.



tagovi

Filip KrajinovićATP Dubai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara