Filip Krajinović (©Reuters)
Filip Krajinović (©Reuters)

Krajinovićev trijumfalni marš kroz Bugarsku, na dva koraka do titule

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.10.21. | 01:27

Za plasman u finale igraće sa Janikom Sinerom

Nema Filip Krajinović sezonu za pamćenje, gotovo sve velike turnire odigrao je ispodprosečno - rana ispadanjanja na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu, izuzetak Australijan open gde je dogurao do trećeg kola - ali bi jedan trofej koliko-toliko mogao da popravi utisak. Srpski teniser ušao je u završnicu ATP 250 turnira koji se igra u Sofiji. Eliminacijom Kamila Majčžaka stigao je Krajinović do polufinala - 2:1 (6:3, 4:6, 6:3)

Dele dve pobede Filipa Krajinovića od pehara, ali do njega će vraški teško biti doći, pošto naš teniser u polufinalu ukršta rekete sa Janikom Sinerom, koji je postavljen za prvog nosioca i jedan je od mladih igrača kojima se predviđa blistvava budućnost. 

Izabrane vesti

Propisno se pomučio Filip Krajinović da bi zakazao obračun sa italijanom. U četvrtfinalu je na terenu proveo ravno dva časa i 15 minuta. Toliko mu je bilo potrebno da slomi otpor žilavog Kamila Majčžaka. Služio je pristojno servis Krajinovića - napravio 13 asova i imao samo jednu duplu grešku - pogotovo kada je spašavao brejk-lopte. Samo jedan brejk napravio je Poljak, i to na startu drugog seta, a on mu je, ispostaviće se, doneo poravnanje i ulazak u treći set. 

Lako je Krajinović osvojio prvi set. U sedmom gemu prvi put je oduzeo servis rivalu, a već u narednom Majčžakovom servis-gemu napravio novi brejk i u velikom stilu dobio set. U drugom je došlo do pada, Majčžak nije popuštao, držao je brejk i uveo meč u treći set. A, u njemu se Krajinović odmah na startu suočavao sa brejk-loptom. 

Uspeo je Srbin da odbije nalet poljskog tenisera, sačuva servis i zatim razoruža rivala. Napravio je treći brejk na meču, prvi u setu odluke, i uspeo je da do kraja održava rano stečenu prednost. Prvu meč-loptu Filip Krajinović imao je na servis Kamila Majčžaka - nije je iskoristio. Ali je potom na svoj servis u narednom gemu stavio tačku na meč i prošao među četiri najbolja u bugarskoj prestonici.


tagovi

Filip KrajinovićATP SofijaATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara