Krejčikova Garos: Čehinja posle singla podigla trofej i u dublu

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.06.21. | 14:00

Barbora drugi put najbolja na pariskoj šlajci u konkurenciji parova

Dve nedelje iz snova su iza Barbore Krejčikove. Češka teniserka juče je osvojila prvi grend slem trofej u singu, a danas je briljantno izdanje na Rolan Garosu upotpunila podizanjem pehara i u dublu. Rolan Garos ili Krejčikova Garos? Legitimno je pitanje. Čehinja će idućih godinu dana biti apsolutna vladarka pariske šljake.

Poslednja teniserka kojoj je pošlo za rukom da na Rolan Garosu objedini trofeje bila je Meri Pirs. Francuskinja je 2000. godine u Parizu načinila taj podvig.

Izabrane vesti


Objedinila je Barbora Krejčikova trofeje u Gradu svetlosti, a do duplog šampionskog zvanja i nameštanja druge krune na glavu pomogla joj je sunarodnica Katerina Sinjijakova. Njih dve su u finalu Rolan Garosa, u dubl konkurenciji, počistile Igu Švjontek i Betani Matek Sends – 2:0 (6:4, 6:2).

Krejčikova i Sinijakova su na putu do trofeja ispustile samo jedan set, i to u osmini finala. Gabrijela Davrovska i Lejla Ani Fernandez jedine su uspele da uvedu meč protiv Čehinja u treći set i učine ga neizvesnim. Češke teniserke sinhronizovano su delovale tokom čitavog turnira, a u finalu su sv evreme one bile te koje povlače konce.

Barbora Krejčikova i Katerina Sinjijakova dobitna su kombinacija. Godinama unazad igraju u paru sa velikim uspehom. Godine 2018. bile su prve na WTA dubl listi, iste sezone osvojile su dva grend slema – Rolan Garos i Vimbldon, a ovo im je treći veliki pehar. Takođe, 2018. su vodile Češku Republiku do trofeja u Fed kupu.

Prortekao je Rolan Garos, u konkurenciji dama, u znaku Barbore Krejčikove. U dublu je osvojila treći grend slem turnir, koliko ih ima i u miksu, a šlag na torti bila je titula u singlu i podizanje Suzan Lenglen pehara. Krejčikova je došla do brojke od sedam grend slem trofeja, a Pariz i Rolan Garos će joj posle ove sezone definitivno biti omiljeni turnir.

ROLAN GAROS - FINALE (DUBL)

Nedelja

Krejčikova/Sinjijakova - Matek Sends/Švjontek 2:0 (6:4, 6:2)


tagovi

WTARolan Garosgrend slemBarbora Krejčikova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara