(©Reuters)
(©Reuters)

Krizni štab o Đokoviću: Dokumenta validna, poslata tog dana u kasnim večernjim satima

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 17:59

Zoran Gojković prokomentarisao situaciju oko rezultata testa Novaka Đokovića

Čitava situacja po pitanju Novaka Đokovića i njegovog statusa u Australiji privukla je neverovatnu svetsku pažnju. Prvi reket sveta trenutno se na sudu bori da dokaže ispravnost svojih postupaka i da spreči oduzimanje vize, a jedna od tema o kojoj se najčešće govori jeste pitanje validnosti testa na virus korona koji je srpski teniser priložio pri dolasku u Melburn. Čitava farsa koja sada traje duže od nedelju dana još nije dobila konačni epilog, a povodom ove teme oglasio se i Zoran Gojković, član kriznog štaba.

Izabrane vesti

"Uz mogućnost da budem krivično gonjen od strane Novaka Đokovića, pošto je po zakonima Republike Srbije sva medicinska dokumentacija lično vlasništvo, i svako objavljivanje medicinske dokumentacije bez znanja tog građanina je krivično delo, mogu da kažem da smo analizirali dokument nakon njegovog objavljivanja u medijima i on je apsolutno validan. Za nas je čitava priča apsolutno jasna, Đoković je imao validan dokument izdat od medicinske ustanove koji potvrđuje da je pozitivan na virus korona", kazao je Gojković.

Glavno puitanje koje se u inostranim medijima postavlja zašto je Đoković 17. decembra prisustvovao javnom događaju iako su rezultati testa bili poznati dan ranije.

"Pitanje je za Novaka Đokovića kada je otvorio i video mejl, a ja mogu da kažem samo da je dokument koji poseduje validan i da je prosleđen nakon očitavanja na adresu pacijetna u toku tog dana u kasnim večernjim satima".

Činjenica da je prvi reket sveta odlukom da prekrši samoizolaciju ugrozio ljude sa kojima je bio u kontaktu zakonom nije prekršaj, te ne postoji osnov po kojem bi bio kažnjen.

"U ovom trenutku ne postoji kazna po važećim zakonima Republike Srbije po kojoj bi Đoković bio kažnjen. U slučaju da je uhvaćen u prekršenju mera samoizolacije naložene od strane nadležnih organa mogao je samo da bude vražen u samoizolaciju. Kazna za prekršenu samoizolaciju postojala je samo tokom vanrednog stanja i u tom periodu bi osoba b ila lišena slobode".

Konačno, Gojković se osvrnuo i na Đokovićevu odluku da se ne vakciniše.

"Poruka Vlade Srbije je da svi građani budu vakcinisani, neko to prihvata, neko ne. Prihvatamo sve različitosti jer je ovo 21. vek. Žao mi je što Đoković nije vaksinisan jer bi to dalo podstrek i drugim ljudima, ali istovremeno i poštujem njegovo pravo na izbor. Nijedna država u svetu jođ nije uvela obavezu da se njeni građani vakcinišu", rekao je Gojković.




tagovi

Novak ĐokovićAustralijan open

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara