Foto: Reuters
Foto: Reuters

Lude glave Kirjos i Monfis prošli posle pet setova, Čilić lako sa Karuzom, eliminisan Conga

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.06.21. | 17:25

Uspešan je bio i Grigor Dimitrov

Poznato je da su Nik Kirjos (posebno) i Gael Monfis lude glave teniskog karavana, a danas su obojica pokazali i taj deo, ali i talenat koji svakako poseduju. I obojica su prošli u drugo kolo posle pet setova.

Nik Kirjos je posle ogromne borbe bio bolji od talentovanog Iga Umbera sa 6:4, 4:6, 3:6, 6:1 i 9:7 u petom setu, dok je Monfis nadigrao Kristofera O´Konela sa 4:6, 6:2, 7:6, 4:6, 6:4.

Izabrane vesti

Može se reći da je duel Kirjosa i Umbera bio spekatkularan, prekinut je juće pri rezultatu 3:3 u petom setu zbog mraka, danas je nastavljen, a ekscentrični Australijanac je na kraju izašao kao bolji. Žalio se na društvenim mrežama na brzinu podloge, ali mu sporija trava nije smetala da dođe do važne pobede.

Kirjos je zabeležio 20 asova, ubacivao je 72% prvog servisa i dobijao isto toliko poena u tim situacijama. Koristio je slab drugi servis levorukog Umbera i na kraju se ispostavilo da mu je to bila dobitna kombinacija za trijumf.

Pored Umbera, još jedan Francuz je eliminisan. U pitanju je Žo Vilfrid Conga. On je poražen od Mikela Imera koji igra pod zastavom Švedske, a i taj meč je trajao pet setova. Imer je slavio sa 7:5, 6:7, 5:7, 6:4, 6:3.

Vidimo da je dosta mečeva otišlo u pet setova, a tako nešto nije dopustio Marin Čilić. Hrvatski teniser je slavio protiv Salvatorea Karuza sa 3:0 - 7:6, 7:6, 6:1. Morao je doduše da rešava prva dva seta u taj-brejku, ali kada je to preživeo posle toga je usledila "metla".

Grigor Dimitrov je savladao Fernanda Verdaska sa 3:1. Izgubio je prvi set, ali je posle toga usledila odlična serija Bugarina - 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.


tagovi

Ži Vilfred CongaMarin ČilićNik KirjosGael MonfisVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara