Danil Medvedev (©AFP)
Danil Medvedev (©AFP)

Medvedev kralj Toronta, četvrta masters kruna u karijeri

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.08.21. | 01:19

Ruski teniser lako u finalu dobio Opelku posle dva seta – 6:4, 6:3 za sat i 27 minuta igre

Kralj Toronta je Danil Medvedev. Drugi teniser sveta osvojio je Rodžers kup posle trijumfa u finalu protiv Amerikanca Rajlija Opelke posle dva seta – 6:4, 6:3, za sat i 27 minuta igre.

Ovo je Medvedevu četvrta masters kruna. Nije se proslavio na Vimbldonu gde je stigao do osmine finala, na Olimpijskim igrama je stao u četvrtfinalu, a sada je potvrdio da tradicionalno dobro igra na tlu Severne Amerike.

Izabrane vesti

Ruskom teniseru ovo je treća titulu u ovoj godinu posle Marselja i Majorke, ali najznačajnija jer se radi o mastersu, odnosno turniru iz serije 1.000. Medvedev je prvi Rus osvajač Rodžers kup posle Marata Safina 2000. godine.

Drugi reket sveta nije dozvolio nijedan brejk u finalu. Oduzeo je servis protivniku u petom gemu prvog seta, a u drugom je dvaput napravio brejk, u trećem i poslednjem gemu na meču koji je dobio bez izgubljenog poena.

Ponedeljak, 16.00: (1,50) Bautista - Dimitrov (2,41)

Medvedev je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je posle preokreta savladao Aleksandera Bublika iz Kazahstana – 4:6, 6:3, 6:4. U trećem kolu je bio bolji od Džejmsa Dakvorta – 6:2, 6:4, a onda je srušio Huberta Hurkača – 2:6, 7:6, 7:6. Najlakši posao je imao u polufinalu, bar kad se pogleda rezultat i vreme provedeno na terenu. Za 56 minuta je pobedio Džona Iznera – 6:2, 6:2.

Bio je ovo četvrti trijumf u petom meču Medvedava protiv američkog tenisera, trenutno 32. na ATP listi.

Posle Toronta najbolji teniseri sveta se sele na masters u Sinsinatiju. Turnir u Ohaju biće poslednja provera pred US Open, poslednji grend slem sezone, turnir sa najvećim nagradnim fondom.



tagovi

ATPRodžers kupATP Rodžers kupDanil MedvedevRajli Opelka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara