Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novak Đoković preskače Masters u Sinsinatiju!

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 23:30

Potrebno mu je vreme da odmori i spremi se za najveći izazov sezone

Prvi reket sveta Novak Đoković objavio je da preskače Masters turnir u Sinsinatiju kako bi se spremio za poslednji grend slem sezone - US Open!

Izabrane vesti

"Želim da podelim sa vama da ću ipak preskočiti turnir u Sinsinatiju kako bih iskoristio što bolje vreme za oporavak i proveo što više vremena sa porodicom. Od Australije do Tokija sam baš dosta istrošio energije pa sam sad skroz okrenut oporavku i pripremama za US Open. Radujem se da vas ponovo vidim u Njujorku", poručio je Đoković.

Utorak, 17.00: (1,35) K. Nišikori – M. Kecmanović (2,90)

Masters u Sinsinatiju počinje 16. avgusta, a Đoković je trebalo da brani trofej osvojen prošle godine posle trijumfa protiv Miloša Raonića u tri seta.

Odluka je apsolutno logična, s obzirom da je Novak Đoković prošao kroz period enormne energetske potrošnje posle osvajanja Rolan Garosa i Vimbldona, a onda i duplog programa na Olimpijskim igrama u Tokiju. U singlu je stigao do polufinala gde ga je pobedio kasniji šampion Saša Zverev, da bi kasnije izgubio i meč za treće mesto od Španca Pabla Karenja Buste. Istog dana, tačnije samo sat vremena posle tog meča Novak je trebalo da izađe na teren i odigra susret miks dubla sa Ninom Stojanović za bronzu, ali zbog umora i povreda bio je prinuđen da prepusti pobedu australijskom paru Ešli Barti - Džon Pirs.

Đoković je još i pre početka olimpijskog turnira doneo odluku da neće igrati na Mastersu u Torontu, koji je počeo još 6. avgusta. Za turnir u Sinsinatiju, koji je Đoković osvajao još 2018. godine, dugo je bilo upitno da li će igrati, ali na kraju je ipak odlučio da sve svoje energetske, fizičke i mentalne resurse usmeri ka Ju-Es Openu kako bi pokušao da uradi nešto što nijedan muški teniser nije preko pola veka, još od Roda Lejvera 1969. godine - da objedini kalendarski grend slem!

Novak Đoković je Ju-Es Open osvajao triput (2011, 2015, 2018), a prošle godine je zaustavljen u četvrtom kolu protiv Karenja Buste pošto je slučajno pogodio linijskog sudiju u vrat. Ubrzo je glavni sudija meča doneo odluku da suspenduje Đokovića, što je podiglo veliku prašinu u svetu tenisa.

Poslednji grend slem sezone igraće se od 30. avgusta do 12. septembra. Podsetimo, tokom dana objavljeno je da se nekadašnji osvajač ovog turnira Sten Vavrinka povukao, zbog čega je poziv dobio Endi Mari.

Đoković se uoči Ju-Es Opena nalazi poravnat s najvećim rivalima, Rodžerom Federerom i Rafom Nadalom, na po 20 osvojenih grend slem titula.


tagovi

Novak ĐokovićATP SinsinatiMasters u Sinsinatiju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara