Danil Medvedev (©Reuters)
Danil Medvedev (©Reuters)

Medvedev ne zna hoće li igrati u Australiji: Ako vakcinacija bude uslov, mogu da kažem da sam povređen

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.11.21. | 13:50

Ruski teniser želi da igra, ali...

Ko će sve od najboljih tenisera sveta igrati na Australijan openu zavisiće umnogome od toga hoće li biti obavezna vakcinacija. Novak Đoković i dalje vaga, nije prelomio hoće li braniti krunu u Melburnu. Onoga trena kada organizatori budu saopštili kakvi su uslovi za ulazak u zemlju i učešće na prvom grend slemu sezone, tada će najbolji teniser sveta doneti odluku. Slično je i sa svetskim brojem dva – Danilom Medvedevim.

Ruski teniser podsetio je javnost na prošlogodišnje uslove u Australiji i obavezan karantin, i istakao da će dobro razmisliti hoće li zaigrati ukoliko vakcinacija bude obavezna. Opcija je i lažiranje povrede...

Izabrane vesti

"Želim da igram, ali... Ranije se govorilo da ako niste vakcinisani, morate da prođete karantin od 14 dana. Sada se čini da to više nije slučaj, pa se pristup čini lakšim. Videćemo ko će na kraju otići u Australiju. Možete i da kažete da ste povređeni, da ne idete, što je ponekad tačno. Želim da idem u Australiju i to je sve što imam da kažem", rekao je Danil Medvedev, a prenosi b92.

Nije sporna želja Danila Medvedeva da nastupi u Melburnu, ali hoće li do toga i doći, ruski teniser ne može da garantuje.

"Bilo da se radi o pitanju vakcine, povrede noge ili glave, bilo šta vezano za medicinske stvari. Tenis je brutalan sport i svaka informacija koju date protivniku može biti protiv vas. Ako budem igrao u Australiji, svi će znati da li sam vakcinisan ili ne. Zato sam rekao, hoću da idem, ali neću reći da ćete me videti, videćete to u januaru".

Požalio se Rus i na ogromne napore u „belom sportu“. Sezona traje od jutra do sutra, pauza traje samo mesec dana. Praktično da nema odmora.

"Mi smo jedini sport koji igra 11 meseci godišnje. Već 5. decembra mogu da igram za svoju zemlju, u finalu Dejvis kupa, a 26. ili 27. decembra bi već trebalo da budem u Australiji, na pripremama za ATP kup. Tako nešto je izrazito zahtevno za telo i glavu. Posle Dejvis kupa, uzeću nedelju dana pauze, a zatim dve nedelje predsezone da se pripremim za Australijan open. To nije najbolja priprema. Mogao bih satima da pričam o ovome i bilo bi dobro kada bismo imali kraću sezonu".

Postavio je Danil Medvedev sebi cilj – osvajanje tri turnira do kraja godine.

"Ispred mene su još tri turnira. Želim da ih sve pobedim, znam da to mogu. Prošle godine sam uspeo da osvojim Pariz i ATP finale. Bilo je divno, ali ništa jednostavno. Ima igrača koji dolaze i veoma su jaki, poput Zvereva ili Novaka, koji je uvek čvrst".

Prokomentarisao je Danil Medvedev i kako je to trenirati sa Novakom Đokovićem.

"Bilo je veoma ozbiljno. То је neverovatno. Igrali smo dva sata i bilo je odlično, a potom razgovarali 15-20 minuta. Volim da razgovaram sa njim. Mogu da kažem da mi je Nole prijatelj. Veoma je lepo što broj 1 i broj 2 mogu da treniraju zajedno", zaključio je Danil Medvedev.


tagovi

Danil MedvedevATPAustralijan opengrend slem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara