Iga Švjontek i Kori Gof (©Reuters)
Iga Švjontek i Kori Gof (©Reuters)

Može li američka tinejdžerka da stane na put nemilosrdnoj Igi Švjontek?

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.06.22. | 09:44

Rolan Garos: Poljakinja u seriji od 34 pobeda, a rivalka u finalu je osamneastogodišnja Kori Gof koja u Parizu nije izgubila ni set

Poljakinja Iga Švjontek suvereno vlada ženskim tenisom. Najbolja igračica sveta ima impresivnu seriju od 34 pobeda pred današnje finale Rolan Garosa protiv američke tinejdžerke Kori Gof. Pitanje favorita se ne postavlja.

Izabrane vesti

"Taj niz će jednom morati da se prekine, to može da bude svaki čas”, oprezna je Poljakinje pred finale danas (15.00) na stadionu Filip Šatrije.

Iga je već jednom osvojila Rolan Garos 2020. kada je imala samo 19 godina. U kakvoj je formi ove godine, odnosno posle Australijan opena smeši joj se se nova kruna na Otvorenom prvenstvu Francuske. Pre Pariza, Švjontek je osvojila masters u Rimu, masterse u Indijan Velsu i Majamiju, kao i turnire u Dohi i Štutgartu.

Prvi reket sveta je izgubio samo set na Rolan Garosu i to u osmini finala protiv Kineskinje Kinven Dženg. Američka tinejdžerka je bila još ubedljivija, dobila je svih šest mečeva u Parizu. Dosad je najveći uspeh na grend slem turnirima bilo četvrto kolo Australijan opena pre dve godine, a isti rezultat je ponovila dvaput na Vilmbdonu, 2019. i 2021.

15.00: (1,12) Švjontek – Gof (5,30)

Poljska teniserka je u oba meča dobila Koko Gof, i to bez izgubljenog seta. Kvota da će Iga Švjontek da pobedi Amerikanku sa 2:0 je 1,45.

Ona svake godine napreduje i kada je pogledam, zaboravim da ima samo 18 godina. Igra zaista konstantno, ona je budućnost svetskog tenisa”, istakla je Švjontek.

Amerikanka iz Atlante je postala najmlađa finalistkinja nekog grend slema još od Marije Šarapove 2004. godine. Uzori su joj bili sestre Vilijams.

Serena je oduvek bila moj idol. Naravno, kao i Venus. Oni su razlog zašto sam uzela tenis u ruke”, rekal je Koko koja je upoznala svog idola kada je imala osam godina i pobedila na jednom turniru.

Mlada Amerikanka se borila sa depresijom prethodnih godina, ali u Parizu je pokazala da je budućnost svetskog tenisa.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ROLAN GAROS – FINALE (Ž)

Subota

15.00: (1,12) Švjontek – Gof (5,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Rolan GarosKori GofIga Švjontek

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara