Nenad Zimonjić, Dušan Lajović, Laslo Đere i Filip Krajinović (©Reuters)
Nenad Zimonjić, Dušan Lajović, Laslo Đere i Filip Krajinović (©Reuters)

Nije Nole jedini, na teren izlaze i Kecmanović, Đere i Lajović

Vreme čitanja: 3min | pon. 28.06.21. | 09:46

Prvog dana Vimbldona od predstavnika Srbije u singlu neće igrati samo Filip Krajinović i Nina Stojanović. Zanimljiv teniski program počinje već u podne, a naši navijači će moći da uživaju do kasnog popodneva

Potpuno razumljivo, svi reflektori su uoči početka Vimbldona upereni u najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića. Njegov pohod na Zlatni slem, odnosno objedinjenje svih velikih trofeja, tema su širom sveta. Međutim, on nije jedini naš igrač koji izlazi u ponedeljak na teren, u prvom kolu Vimbldona ovog ponedeljka započinju takmičenje i Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović.

Đokovićev prvi rival je 253. teniser sveta, Britanac Džek Drejper. Prema programu početak tog meča je zakazan za 14.30 časova. Do tada će se Kecmanović verovatno već dobrano rastrčati, pošto je njegov susret sa Fakundom Bagnisem jedan od sedam mečeva koji će da otvore turnir u muškoj konkurenciji tačno u podne.

Izabrane vesti

12.05: (1,07) Kecmanović - Bagnis (6,80)

Kecmanović je razočaravajuće otvorio sezonu na travi, porazom u 1. kolu turnira u Majorci prošle nedelje od Uga Umberta posle preokreta u tri seta. Protiv 31-godišnjeg Bagnisa je igrao samo jednom u karijeri, ove godine na Beograd openu. Tada je savladao 92. tenisera sveta sa 7:6(5), 7:6(4).

Bagnis je na nedavno održanom Rolan Garosu stigao do drugog kola, gde ga je potom zaustavio Jan-Lenard Štruf sa 7:5, 7:6(1), 6:4. Posle toga je nastupao na turniru u Lionu, gde je dogurao do polufinala. Duel sa Kecmanovićem biće Argentincu prvi meč na travi ove sezone.

Od 15.30 časova na teren izlazi i Laslo Đere. Njega očekuje težak meč sa urugvajskim teniserom Pablom Kuevasom, trenutno 84. igračem na ATP listi.

15.20: (1,60) Kuevas - Đere (2,19)

Novosađanin je jednom igrao protiv 35-godišnjeg Kuevasa, 2018. godine u Umagu. Tada ga je savladao u tri seta, sa 6:4, 1:6, 6:3. Đere je svoj prvi meč na travi u sezoni odigrao u Londonu protiv De Minaura, ali je izgubio u tri seta. Kuevas je takođe zaustavljen na svom prvom meču, u kvalifikacijama u Majorci bolji je bio Lukas Klajn sa 6:3, 6:4.

U isto vreme kada se budu sastali Đere i Kuevas, trebalo bi da počne i Lajovićev meč sa Žilom Simonom. Kao i prethodna dva naša tenisera sa svojim rivalima, tako se i Lajović do sada sastajao samo jednom sa Simonom. Pobedio je Francuza 2017. godine u Kicbuhelu, u Austriji, sa 6:4, 6:4.

Svojevremeno je Simon bio šesti teniser sveta, ali odavno su najbolji dani u njegovoj karijeri prošli. Sada je 36-godišnji as tek 97. na ATP listi, a deluje da ni sam ne pamti kada je poslednji put pobedio nekoga. Na poslednjih osam turnira, uključujući i Rolan Garos, eliminisan je u prvom kolu, a samo je dva puta uspevao da otkine rivalu po set.

15.20: (1,55) Simon - Lajović (2,29)

Simon je malo uigraniji od Lajovića na travi, pošto je učestvovao ove godine na tri takmičenja sa tom podlogom, u Štutgartu, Haleu i Majorci. Naš teniser je igrao samo u Španiji i takođe je izgubio u 1. kolu, od Klajna sa 6:4, 7:6(2).

Osim pomenutih, prvog dana Vimbldona nas očekuje još veliki broj zanimljivih mečeva. Kompletnu ponudu možete da pogledate na sajtu Mozzarta, a mi vam izdvajamo samo neke od mečeva. Filip Krajinović u utorak igra sa australijskim igračem Aleksom Boltom, dok će Nina Stojanović istog dana na Anđeliku Kerber.


tagovi

Laslo ĐereMiomir KecmanovićDušan LajovićNovak ĐokovićVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara