Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Novakovo 29. grend slem finale, još dva do Federera

Vreme čitanja: 2min | sub. 12.06.21. | 08:38

Đoković pobedom u Parizu prestigao Nadala

Ostao je još korak za Novaka Đokovića do titule na Rolan Garosu, ali neće to biti lak posao, jer je Stefanos Cicipas u odličnoj formi.

Ipak, Đoković je ogroman posao uradio pobedom nad Rafaelom Nadalom u polufinalu, sprečio je Španca da u njegovoj kući dođe do novog, 21. grend slem pehara i postane najuspešniji svih vremena.

Izabrane vesti

Po jednoj stavci srpski as je u petak uveče nadmašio Španca. Novak se plasirao u 29. grend slem finale u karijeri i ostavio Nadala iza sebe, a do juče su bili rame uz rame sa po 28. U večitoj polemici oko Najboljeg svih vremena, koja je sve intenzivnija kako su trojica najboljih ikada sve približnija u raznim parametrima, svaki detalj se uzima u razmatranje.

Đoković je po brojnim stavkama nadmašio i Federera i Nadala, ali ima i dovoljno onih koje još treba da dostigne, koje bi mogle da mu budu pogonsko gorivo za sledeće grend slemove. Jedna od njih je i broj odigranih finala, pošto sada rekord drži Rodžer, koji se 31 put borio za neki od četiri najveća trofeja u svetu tenisa. A, nisu baš velike šanse da će mu se ukazati još neka prilika. On se uzda u Vimbldon, koji je nekada bio njegovo „igralište“, ali ga je Novak i odatle izgurao, pa će teniski kralj ove godine ponovo braniti trofej.

Dakle, Federer ima 31 grend slem finale, Đoković 29, Nadal 28, pa kako sada daleko izgleda Ivan Lendl na četvrtom mestu sa 19... A, nekada se činilo da će to biti uspeh koji će teško neko u skorije vreme dostići.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garosgrend slemTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara