Foto: Reuters
Foto: Reuters

Đoković je liga za sebe! Novak propuštao brejk-lopte, pa pometlao Fučoviča za polufinale Vimbldona

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.07.21. | 16:55

Mađar nije imao šanse - 3:0

Novak Đoković je liga za sebe. Predviđali su neki da bi Marton Fučovič mogao da mu napravi problem u četvrtfinalu Vimbldona, ali je na kraju srpski teniser napravio metlu i pometlao Mađara sa terena u tri seta - 3:0 (6:3, 6:4, 6:4). Na taj način Đoković se plasirao u polufinale Vimbldona. Sjajan uspeh za Đokovića, ali zna se šta je njegov cilj.

Čak i pored ovako ubedljivih pobeda oseća se da Novak još ima lufta da podigne nivo igre za koji stepenik više, ali i ova brzina je bila više nego dovoljna za odličnog Fučoviča. Ono najvažnije će ostaviti za polufinale i finale.

Izabrane vesti

Đoković je iskoristio četiri od 14 brejk-lopti. I opet je rutinski izašao na kraj sa Fučovičem. Sada može mirno Đoković da se posveti čekanju protivnika u polufinalu. Da se odmori i pripremi za borbu za finale. U polufinalu ga čeka Šapovalov ili Hačanov.

Meč četvrtfinala protiv Fučoviča trajao je dva sata i 20 minuta.

Prosto je neverovatno koliko je Novak propuštao brejk-lopti u prva dva seta, potpuno atipično za njega, ali je i pored toga odlično riternirao i potpuno je neutralisao servis Mađara. Sve živo mu je vraćao i lako stigao do 5:0 u prvom setu.

Tada se sve neočekivano iskomplikovalo, ali je Novak sačuvao pribranost i sa 6:3 poveo 1:0 u setovima. Mogao je lako da dođe do brejka na startu drugog seta, ali i tada je Fučovič volšebno pronalazio načine da se izvuče.

Suštinski je najveći problem Novaku danas pravio vetar, uz naravno travu koja se klizala, pa je često srpski majstor morao da pravi špage kako bi izbegao povredu i teži pad.

Sve ono što je propustio Novak na startu drugog, uradio je na početku trećeg seta gde je odmah našao rupu u igri Fučoviča i stigao do brejka. Nije se baš kasnije šetao do pobede jer je čak Mađar imao i tri vezane brejk lopte u drugom gemu trećeg seta. Međutim, bilo je jasno sve vreme ko će u polufinale.

Novak će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Karen Hačanov - Denis Šapovalov.


tagovi

VimbldonNovak ĐokovićMarton Fučovič

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara