Foto: Reuters
Foto: Reuters

Olimpijska legenda Novak Đoković: Polufinale u džepu, Niškori nije pipnuo lopticu, dostignut Federer

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.07.21. | 12:22

Srpski teniser furioznim trijumfom nad Keijem Nišikorijem upisao 13. pobedu na Olimpijskim igrama i tako se poravnao na prvom mestu u istoriji sa Švajcarcem

Niko nikada nije imao više pobeda na Olimpijskim igrama od Novaka Đokovića! Samo je Rodžer Federer upisao 13 koliko je do sada u beležnici iscrtao Novak, ali već u polufinalu će srpski teniser imati šansu da sam ostane na tronu i oduzme još jedan rekord Švajcarcu. Novak se plasirao u polufinale Olimpijskih igara sigurnom pobedom nad Keijem Nišikorijem - 2:0 (6:2, 6:0).

U fudbalskom žargonu bi se reklo da Japanac nije “pipnuo fudbal”, a ovde možemo da kažemo da nije pipnuo lopticu. Na terenu je bio samo jedan teniser. Već sada legenda tenisa. Sporta uopšte.

Izabrane vesti

Nišikori je samo u prvom gemu prvog i drugog seta pružio kakav-takav otpor, a van toga su navijači Novaka Đokovića mogli da se zavale u fotelju i da uživaju u vrhunskoj partiji srpskog tenisera. Crtao je po terenu. Gotovo sve što je želeo, Novak je i pogodio.

U polufinalu ga čeka bolji iz susreta Aleksandar Zverev - Žeremi Šardi.

Odlično je Đoković ušao u meč. U prvom servis-gemu se doduše malo mučio, pa se izvukao posle 0:30, a zatim je srpski teniser odmah u prvom narednom gemu oduzeo servis Japancu i to je značilo da je meč krenuo u pravom smeru po najboljeg igrača sveta.

Možda je malo spustio ritam pri kraju prvog seta, ali je dobio prelomni servis-gem za 5:2 i potpuno rutinski priveo kraju prvi set.

Gotovo da se nije sticao utisak da se radi o četvrtfinalnom duelu Olimpijskih igara. Novak je poput robota koji je potpuno programiran sve redom vraćao, pogađao i samim tim je dominirao protiv domaćeg tenisera.

Bio je problematičan prvi gem u drugom setu kada je Nišikori imao brejk loptu, ali je Novak izvukao dva poena sa nivoa na kom samo on može da igra i to je bilo dovoljno da se izvuče. A onda je posle toga usledio ponovo brejk i najava metlanja Nišikorija sa Centralnog terena u Tokiju.

Meč je završen posle sat i 12 minuta igre. Dobio je Đoković 85% poena na prvi servis i 64% na drugi servis. Poređenja radi, Nišikori je uzeo samo 26% poena na drugi servis.

Teniski uragan prošao je u polufinale. Videćemo ko ga tamo čeka.

Ovo je bila klasična demonstracija sile.

TENIS (muški singl) - ČETVRTFINALE OI

Novak Đoković - Kei Nišikori 2:0 (6:2, 6.0)

Aleksandar Zverev - Žeremi Šardi 2:0 (6:4, 6:1)

Karen Hačanov - Igo Imber 2:1 (7:6, 4:6, 6:3)

Karenjo Busta - Danil Medvedev 2:0 (6:2, 7:6)


tagovi

Novak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara