Feliks Ože-Alijasim (©Reuters)
Feliks Ože-Alijasim (©Reuters)

Ože-Alijasim teškom artiljerijom po Tijafou: Ispalio 24 i 55 vinera, u četvrtfinalu ga čeka Alkaraz

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 04:56

Miljenik budlike i kanadska mlada nada za proboj u polufinale

Izjednačio je Frensis Tijafo svoj najbolji rezultat na US openu - osmina finala - ali nije ispeo da napravi iskorak i na još jednom grend slemu uz Australijan open plasira se među osam najboljih. Za Tijafoa je četvrtfinale pred domaćom publikom ostalo pusti san, ali ne i za Feliksa Ože-Alijasima - 3:1 (4:6, 6:2, 7:6, 6:4).

Oborio je rekord Karlos Alkaraz, plasirao se u četvrtfinale i tamo će igrati protiv Feliksa Ože-Alijasima, koji je poput španskog tenisera stigao do najboljeg rezultata na nekom grend slemu. Puno se priča o novoj generaciji, o mogućnostima i dometima mladih lavova. Dugo su se na prste jedne ruke mogli pobrojati oni koji su ulazili u završnice turnira. Ne više, počeli su da se probijaju.

Izabrane vesti

Donekle se u tu kategoriju može svrstati i Frensis Tijafo, koji je koju godinu stariji od momaka goji će pogledom streljati jedan drugoga preko mreže u četvrtfinalu. Amerikanac spada u mladu gardu i na osnovu svega viđenog ove godine jasno je da će kroz karijeru mnogima biti kost u grlu na betonu, a isto tako i da je potpuno bezopasan na šljaci.

Od četvrtfinala za Tijafoa nema ništa, ali može da se podiči kako je uzeo meru Andreju Rubljovu u pet setova. Maratonski meč bio je uvod u duel sa Feliksom Ože-Alijasimom, koji je bacio na kolena Roberta Bautistu-Aguta, takođe, u pet setova. 

Mladom organizmu nije potrebno previše vremena za regeneraciju, ali je iscrpljenost bila prisutna kod obojice. Igranje po tri i po ili četiri sata ostavi trag. Kod Frensisa Tijafoa se to najviše odrazilo na servisu. Iako se Ože-Alijasim nešto duže zadržao na terenu u prethodnom meču, ostavljao je utisak da je svežiji, a ipak agresivan i s primetnom tendencijom da krati poene. 

Ispalio je 24 asa Kanađanin, znatno manje brejk prilika je pružio Amerikancu, koji je iskoristio samo jednu od pet. Sa druge strane, Ože-Alijasim ih je imao neverovatnih 15, ali se ni on nije bogzna kako proslavio (12/15) je protraćio. 

U skoro svim segmentima igre Feliks je bio nadmoćan - posebno u vinerima (55 naspram 41). Agresivno je napadao i po cenu grešaka. Rizik mu se isplatio. Uprkos tome što je Frensis Tijafo dobio prvi set, uspeo je Feliks Ože-Alijasim da ga okrene. Ponestalo je goriva Amerikancu, padala mu je koncentracija, a kanadski teniser maestralan je bio u stani-pani trenucima. Na kraju, utisak je, zasluženo trijumfovao.



tagovi

Frensis TijafoFeliks Ože AlijasimUS opengrend slemATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara