Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Prvi ozbiljan ispit za Đokovića: Trikovi Fransisa Tijafoa preznojili Novaka

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.02.21. | 08:18

Ipak, u četiri seta do trećeg kola Australijan opena

Obožava Melburn, ali ne i te dnevne termine i australijsko popodnevno sunce. Ima naravno i do kvaliteta rivala, Frensis Tijafo se pokazao kao tvrd orah. Međutim, lomio je i Novak Đoković i ljudske stene, kamoli orahe, pa ni trikovi Amerikanca – koji je svako malo pokušavao da raznim trikovima stopira igru i izbaci srpskog tenisera iz ritma – nisu prošli.

Posle velike borbe i tri sata i 30 minuta igre, Đoković je slavio sa 3:1, po setovima 6:3, 6:7 (3), 7:6 (2), 6:3 i plasirao se u treće kolo Australijan opena.

Izabrane vesti

U narednom će igrati sa 31. igračem na svetu, Tejlorom Fricom, koji je u pet setova savladao još jednog Amerikanca, Rejlija Opelku, 38. na ATP listi.

Jasno je naravno da su pred Novakom tek oni najteži izazovi, jer ovo sada nije njegov nivo, ali jeste dobra priprema za ono što ga čeka kad se bude ušlo u završne borbe.

Da budemo jasni: mora bolje. Nedostajao je Đokoviću danas onaj ubilački instinkt zbog kojih protivnici već u ranoj fazi meča ostanu bez iluzija da imaju čemu da se nadaju.

Dobro je Novak počeo meč, lako rešio prvi set, u drugom je na 1:1 imao vođstvo od 40:15, ali brejk mu je izmakao, a Tijafo se opustio i počeo da pogađa ono što inače ne bi. Služio ga je i servis, a kako je ovo bio prvi njegov megdan sa Đokovićem, nije srpskom asu bilo lako da ga pročita.

Nije doduše to bilo ni od prioritetnog značaja, trebalo je samo pronaći svoju igru. A to nije bilo lako. I zbog vrućine na koju se Đoković požalio i posle meča, a i zbog sitnih lukavstava Tijafoa, koji je u nekoliko navrata, prekidao talase Novakove dobre igre odlazeći po peškir usred servisa, prilazeći sudiji.

Ipak, posle izgubljenog drugog seta, Đoković se sabrao u trećem. Istini za volju, mogao je da ode u oba smera mada je Novak vodio sa 3:0, pa zatim na 5:4 propustio dve set lopte. Ali kad je uzeo taj-brejk sigurnost u potezu se vratila. Tijafo nije imao šansi. Prevelika razlika u kvalitetu.

Sada Fric, protiv kog ima dve pobede u isto toliko susreta. Kako mu je pobeda protiv Tijafoa bila 16. uzastopna u Melburnu ne sumnjamo da se niz nastavlja. I ne samo do trećeg kola. Idemo ka devetoj. Nije ni dobro kada se previše lako dobija u ranim fazama turnira.


tagovi

Novak ĐokovićAustralijan openFrensis Tijafo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara