Holger Rune (©Reuters)
Holger Rune (©Reuters)

Rune ne zna drugačije, mora biti preokret! Nova žrtva je Dimitrov

Vreme čitanja: 3min | pon. 10.07.23. | 21:49

Danac imao deblje živce

Postoji samo jedan način na koji Holger Rune može da prođe dalje – preokretom! Danski teniser ne zna drugačije protiv ozbiljnih rivala. Još jedanput je dokazao da ima neverovatan mentalni sklop, da su mu živci debeli. Zbog toga i jeste četvrtfinalista Vimbldona.

Tek mu je 20 godina – nedavno izašao iz tinejdžerskog doba – ali na velikoj pozornici, kakav Vimbldon jeste, prikazao se u najboljem izdanju kada mu je gorelo pod nogama. Protiv Alehandra Davidoviča Fokine je spasao dve meč lopte, zatim se vratio iz mrtvih u super taj-brejku, a koliko je opasan kada ide iz minusa na svojoj koži osetio je Grigor Dimitrov – 3:1 (3:6, 7:6, 7:6, 6:3).

Izabrane vesti

Meteorski uspon Holgera Runea započeo je pre godinu dana. Preko Novaka Đokovića stigao je do prve titule iz kategorije Masters 1.000, ušao je među najboljih deset na svetu, a uskoro bi mogao i u prvo polufinale. Svestran je danski teniser, igra dobro na svim podlogama i zajedno sa Karlosom Akarasom bi mogao da obeleži sledeću epohu belog sporta. A, rival u četvrtfinalu, prvom vimbldonskom, biće mu upravo – prvi reket sveta.

Treći put će ove godine igrati protiv španskih tenisera na Vimbldonu. Prvo se u Ol Ingalnd klabu susreo sa Robertom Karbaljesom Baenom, zatim sa Alehandrom Davidovičem Fokinom, a nakratko je niz obračuna sa asovima sa Pirineja prekinuo Grigor Dimitrov. Trijumfom nad Bugarinom ostvario je najbolji rezultat na grend slem turnirima – izjednačio podvig iz Pariza – i postao prvi Skandinavac još od Robina Soderlinga koji je na najstarijem turniru stigao do četvrtfinala.

Isprva je malo šta išlo od ruke danskom teniseru. Dolazio je u priliku da oduzme rivalu servis, dotle ga je služila koncentracija, da bi onda počinjao da pravi neverovatne greške. Nije iskoristio šest brejk lopti, a nudio mu se Grigor Dimitrov. Ali, kada su se Bugarinu prve ukazale – ugrabio je šansu. Proćerdao je prvu, kod druge bio daleko smireniji i potom na svoj servis priveo meč kraju.

Grigoru Dimitrovu je blago drhtrala ruka, gubio je fokus. Tek treću set loptu je pretočio u vođstvo i sve je na tome ostalo. Holger Rune je dva seta zaredom uveo u taj-brejk, a to je teren na kome se odlično snalazi. Nije bilo proklizavanja, smireniji je bio na servisu i naterao suparnika da greši. Pravio je Bugarin i neiznuđene greške, opala mu je koncentracija i to se prelilo i na četvrti, ispostaviće se odlučujući set.

Jedan brejk, kao i jedna meč lopta dovoljni su bili Holgeru Runeu da ostvari rezultat karijere. Dokazao je da je sposoban i da voli da se njiše iznad ivice, da obožava adrenalin i da ima glavu za velike domete. Ipak, za duel sa Karlosom Alkarasom će morati da popravi procente servisa – prvi ubacivao tek nešto preko 60 osto – koristi svaku šansu koja mu se ukaže i zadrži dozu agresivnosti iz meča sa Grigorom Dimitrovim.


tagovi

Holger RuneGrigor DimitrovVimbldonVimbldon 2023ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara