Karlos Alkaras (Reuters)
Karlos Alkaras (Reuters)

Samo čudo može da spreči Novaka da osvoji pehar! Alkaras: Moje ime je čudo

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 14:30

Španac u šaljivom tonu prokomentarisao konstataciju Roda Lejvera od pre nekoliko dana

„Servira dobro, nepobediv je u igri sa osnovne linije, tako da smatram da osim ako se desi neko čudo, da neko odigra najbolji meč u životu i eliminiše ga, mogu komotno da počnu da graviraju njegovo ime na pehar.“

Izabrane vesti

Ove reči izgovorio je legendarni Rod Lejver pre dva dana, a razume se, mislio je na Novaka Đokovića. Već je čovek koji je dominirao belim sportom šeszdesetih godina prošlog veka maltene proglasio Novaka novim-starim osvajačem melburnškog grend slema iako je u tom trenutku tek prešišao treću prepreku (Tomasa Ećeverija), a na prve dve (Dino Prižmić i Aleksej Popirin) bio je daleko od svoje prepoznatljive igre.

Mada jasno je bilo, uz činjenicu da ga je mučila virusna infekcija, da Đoković gradacijski podiže formu. Kao i uvek, najbolji tenis najboljeg svih vremena poslovično gledamo u drugim nedeljama grend slemova. A do odbrane pehara ostale su mu tri prepreke - Tejlor Fric kao prva, Janik Siner ili Andrej Rubljov kao potencijalna mina u polufinalu i od teniske javnosti priželjkivano finale sa drugim teniserom sveta Karlosom Alkarasom.

Đoković (1,12) - Fric (6,50)

Alkaras je jutros uz visok nivo igre, besprekornu kretnju i munjevite forhende počistio Miomira Kecmanovića, a kada je izašao pred novinare, dobio je očekivano pitanje - Šta ima da kaže na konstataciju Roda Lejvera da samo čudo može da zaustavi Novaka?

“Moje ime je čudo!”, rekao je Alkaras uz smeh i nastavio: "Probaćemo da učinimo da se to ne dogodi. Đoković je ovde osvojio titulu mnogo puta i igra na vrhunskom nivou, ali ovo je tenis i ništa ne može unapred da bude garantovano. Nastavljamo da radimo, prvi sledeći korak je plasman u polufinllale. Nadam se da mogu do titule, ali ne čudi me što je Lejver to rekao uzevši u obzir ko je Novak, kako igra i koliko je puta bio najbolji ovde”.

Možda bi nekome izjava i poistovećivanje sebe sa čudom zazvučala pretenciozno i nadmeno, ali uz osmeh koji ju je pratio, te sve ostalo što je izgovorio, jasno je da Španac nije imao nameru da podriva teniski autoritet najboljeg na svetu. Alkaras je svakako igrač koji zna kako se pobeđuje Novak, čak i u finalu grend slem turnira... Mislimo na ono prošlogodišnje vimbldonsko. Ali isto tako, Đoković je uništio Alkaras u njihovom prošlom okršaju na Završnom mastersu, pre toga dobio epsko finale u Sinsinatiju, a još ranije, pre no što je izgubio od Španca u Londonu, srušio ga je u polufinalu Rolan Garosa na putu ka, tada 23. grend slem tituli.

Alkaras u četvrtfinalu igra protiv Zvereva, Đoković juriša na Frica, a o čudima opet kada za to dođe vreme. Nadamo se u nedelju i nadamo se da ih neće biti.


tagovi

Karlos AlkarasNovak ĐokovićAustralijaAustralijan openAustralijan open 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara