Dušan Lajović (©Reuters)
Dušan Lajović (©Reuters)

Seča srpskih knezova u Indijan Velsu

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.10.21. | 04:28

Trojica od četvorice eliminisana

Imao je Indijan Vels za srpski tenis specifičnu uvertiru. Novak Đoković odlučio je da odustane još pre početka turnira, pa bi Danil Medvedev mogao da probije do toliko željenog mesta od prvog dana meseca novembra. A sve zbog brisanja bodova iz Pariza dve godine unazad i razlike od nedelju dana. Toliko bi i potrajao na vrhu - punu sedmicu. Ali, treba osvojiti Indijan Vels, što nije lak poduhvat. 

Na odustajanje Novaka Đokovića nadovezala su se slaba izdanja srpskih tenisera na Mastersu serije 1000. Pokrenuo je svetski broj jedan lavinu, a grudvu su nastavili da kotrljaju Miomir Kecmanović, Laslo Đere i Dušan Lajović

Izabrane vesti

Kecmanović i Đere završili su nastup već u prvom kolu, a Dušan Lajović na prvoj prepreci. Bio je slobodan na startu turnira, krenuo je od drugog kola i odmah ga je uštopovao Tomi Pol - 2:0 (6:2, 6:3). 

Sa četiri slova spala je knjiga na jedno - Filipa Krajinovića, koji u kasnijem terminu igra prvi meč na turniru u Indijan Velsu. Za sat vremena je Dušan Lajović položio oružje. Nije ga slušao reket i brzo ga je odložio u torbu. 

Sve vreme je Dušan Lajović bio u kontraritmu. Praktično Tomi Pol nije morao ništa posebno da učini, bilo je dovoljno samo da vraća lopticu u polje. Odigrao je Dušan Lajović dva dijametralno suprotna seta. U prvom je već na start dozvolio rivalu da napravi dva brejka - prepustio Polu svoja prva dva servis-gema - dok je u drugom zakazao pred kraj.

Nemoćan je bio Dušan Lajović. Vukao je pogrešne poteze, kasnio na udarce, ispucavao lopticu van granica terena... Sve u svemu, meč koji će što pre želeti da obriše iz sećanja.


tagovi

Dušan LajovićATP Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara