Lejla Fernandez (©Reuters)
Lejla Fernandez (©Reuters)

Tinejdž-čudo iz Kanade: Posle Osake i trostruka grend slem šampionka "smrvljena" na US openu

Vreme čitanja: 2min | pon. 06.09.21. | 00:42

Lejla Fernadez je u četvrtfinalu i dobila je najlepši rođendanski poklon

Ako u skorije vreme na vrhu WTA liste vidite Lejlu Fernandez, nemojte se iznenaditi. Kanadska tinejdžerka, koju mnogi nazivaju čudom od deteta, plasirala se u četvrtfinale US opena napravivši podvig - eliminisala je trostruku grend slem šampionku Anđelik Kerber posle preokreta - 2:1 (4:6, 7:6, 6:2).

Drugi veliki skalp u Njujorku. Više Lejlu Fernandez niko ne uzima zdravo za gotovo. Kanadsko čudo od deteta “pogubilo” je Naomi Osaku na trećoj stepenici. To kao da nije bilo dovoljno upozorenje za Nemicu iz Bremena.

Izabrane vesti

Posle osvajanja prvog seta u kojem je sve prštalo od brejkova - razmenjeno ih je pet - Anđelik Kerber je povukla ručnu. Prerano... Oduzela je servis Kanađanki u trećem gemu drugog seta i mislima je odlutala u četvrtfinale. Uverena je bila da će meč završiti u dva seta i da joj ruka neće zadrhtati u servis gemu. 

Osmi je bio koban. Okrenula je Lejla Fernandez vodu na svoju vodenicu, dobila je taj gem bez izgubljenog poena i vratila brejk. Čak je u gemu koji je prethodio taj-brejku imala i set loptu.  

Ni Anđelik Kerber, ni Lejla Fernandez nisu verovale u sebe u 13. gemu. Pre svega u svoj servis. Nervozno su ušle u taj-brejk, a to se odrazilo na njihovu igru. Festival poklona - jedan više za kanadsku teniserku koja 6. septembra slavi rođendan. Najlepši poklon udelila je sama sebi. 

Razgoropadila se Lejla Fernandez u trećem setu, dva puta je oduzela servis Nemici i umarširala je u četvrtfinale, gde je čeka Elina Svitolina. Njujork ove godine za Anđelik Kerber neće biti uspešan kao onaj od pre pet godina kada se prvi i jedini put radovala na US openu. A, pored Njujorka najvrednije pehare osvajala je na Australijan openu i Vimbldonu.


tagovi

WTAUS opengrend slemAnđelika KerberLejla Fernandez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara