Luka Nardi (©AFP)
Luka Nardi (©AFP)

Trijumf koji će pamtiti za života: Još u sobi imam Novakov poster, svako veče ga gledam

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.03.24. | 09:31

Luka Nardi oduševljen posle pobede nad najboljim na svetu

Novak Đoković je to najbolje objasnio. Njemu užasan dan, protivniku izuzetan. Dešava se u sportu. Ali ako delom objašnjava lošu igru najboljeg na svetu, nimalo ne oduzima na gigantskoj pobedi Luki Nardiju.

Mladi Italijan (20) nije ni trebalo da bude u glavnom žrebu Indijan Velsa. Nije prošao ni kvalifikacije. Ali je postao prvi “lucky loser” koji je savladao Novaka. Inače svog idola iz detinjstva.

Izabrane vesti

I dalje imam Novakov poster u sobi. Gledam ga svako veče kad idem u krevet. I verovatno ću nastaviti… Šalim se malo, ali mislim da ću ga zadržati”, otkrio je momak iz Pezara, inače 123. teniser na ATP listi.

Mada je igrom protiv Đokovića nagovestio brz napredak. O tome ipak još ne razmišlja. Ni sam ne može da veruje da je savladao Srbina.

Neverovatn osećaj. Nisam mogao da sanjam ni da ću da igram protiv njega, a sad sam ga i pobedio. Ostvarenje sna za mene”.

Posebno s obzirom na to kako je i stigao do glavnog žreba.

Mislim da sam bio tek treći ‘lucky loser’ tako da sam se i ja iznenadio kada sam upao. Nikada pre nisam savladao ni igrača iz top 50 na svetu. A sada Žanga, pa Đokovića. Ne znam ni šta da kažem”.

Hajmo onda malo detaljnije o meču, pripremi…

Pre meča sam treneru rekao: ‘Ne želim da izgubim 1:6, 1:6. Ali posle tri ili četiri gema sam stekao samopouzdanje. Bilo je baš vetrovito i ni meni ni njemu nije bilo lako da igramo. Jedina moja prednost je bila ta što me nikada nije video kako igram. Kako je meč odmicao osećao sam da igram dobro. Kada sam servirao za pobedu na 5:3, loptice su bile skoro nove, a imao sam neke problem sa servisom i duplim greškama. Moji treneri znaju, kada promašim prvi servis, postanem vrlo nervozan kod drugog. Tako da sam se u poslednjem gemu trudio da pogađam taj prvi servis”.

Publika je očekivano navijala za autsajdera.

Neverovatno. Protiv Đokovića. Najboljeg u istoriji igre. Pamtiću ovaj trenutak dok sam živ”.

I treba. Uostalom, prošle sezone mu je cio bio da se plasira među 100 na ATP listi.

Nisam uspeo. A nisam mogao ni da zamislim da ću da savladam Đokovića. Sada ću samo da uživam u trenutku”.

Uživaju i ljubitelji tenisa u Italiji. Posle Janika Sinera, novog šampiona Australijan Opena, imaju još jednog momka za koga mogu da navijaju.

Ne znam postoji li neka tajna, ali naravno da se, kao i svi Italijani, ugledam na Janika. Mnogo puta sam imao priliku da treniram sa njim. Uvek se trudim da naučim nešto, jer je on vrlo ljubazan momak, vredan radnik i divno je sve to što radi za Italiju, za ovu zemlju, za tenis u Italiji. Jer tenis će sada postati još popularniji. Nadam se da ću da ga sustignem. Možda ne rezultatima, ali nikada ne znaš”.

Posebno zanimljiv je bio Nardijev odgovor na pitanje o Tomiju Polu. Jer Luka nije ni gledao dalji žreb kada je video da prvo mora na teren sa Đokovićem.

Sa njim igram? Zaista nisam znao. Nisam gledao žreb. Hvala vam što ste mi to rekli. Biće veoma teško, jer Tomi igra vrlo dobro. Dopada mi se njegov stil. Videćemo”, zaršio je Nardi.

INDIJAN VELS

19.05: (1,45) Cicipas – Lehečka (2,55)

21.05: (1,07) Alkaras – Marozan (6,80)

22.20: (1,85) Zverev – De MInaur (1,85)

02.05: (1,17) Siner – Šelton (4,40)


tagovi

Luka NardiATP Indijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara