Marijan Vajda i Novak Đoković (©Reuters)
Marijan Vajda i Novak Đoković (©Reuters)

Vajda o ciljevima do kraja sezone: Olimpijsko zlato, pa Zlatni slem

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.06.21. | 00:14

"Verujem da Novak to može da uradi“, kaže njegov trener

Koliko god Novak Đoković nizao uspeha, apetit za novim se ne smanjuje. Ni kod njega, ni u njegovom stručnom štabu, niti kod navijača.

Osvojeni Rolan Garos je 19. grend slem pehar u Đokovićevoj karijeri, sada je na jedan manje u odnosu na Federera i Nadala. A, favorit je na preostala dva turnira, Vimbldonu i US openu. Novak je na pola puta da osvoji Zlatni slem, sva četiri najveća turnira u istoj godini. I to je cilj o kojem će se sada pričati.

Izabrane vesti

Njegov trener Marijan Vajda je potpuno siguran da Đoković to može da ostvari. I ne samo to...

Po mom mišljenju, osvajanje Zlatnog grend slema je moguće. Novak je u odličnom zdravstvenom, mentalnom i fizičkom stanju. Mislim da može da napravi takvo dostignuće jer ima sve kvalitete. Profesionalac je kakvih je malo, uvek je spreman da radi na sebi, da napreduje, da popravlja elemente igre do perfekcije. I zato ga beskrajno obožavam. Ali, da ne zaboravimo ni Olimpijske igre! Naša je ogromna želja i veliki cilj da osvojimo olimpijsko zlato. Prvo Vimbldon, pa OI, a onda ćemo videti kako stojimo“, pričao je Vajda posle Rolan Garosa.

Ponedeljak, 15.00: (2,80) Škotska (2,85) Češka (2,90)

Zanimljivo, slovački trener priznaje da ga je uvek brinulo kako će Novak izgledati na Rolan Garosu.

Razlog je što koliko god osvajao mastersa na šljaci, nekako nikad nije uspevao da pruži sto odsto mogućnosti u Parizu. Primer je poraz od Vavrinke u finalu. Svake godine je postajalo sve složenije i fantastično je što je Novak ove godine uspeo da dođe do pehara“.

Otkrio je Vajda da je ovogodišnji trijumf rezultat apsolutne Novakove pripremljenosti, u svakom elementu, za Rolan Garos.

Rafa je specijalista za igru na šljaci, dok Nole mora da pronađe prave osećaje i pripreme za sezonu na šljaci. Ove godine je ceo program uradio perfektno, pronašao je maksimalno samopouzdanje u pravom trenutku da bi slavio ovde. On je u svom umu potpuno koncentrisan na osvajanje grend slemova i mislim da mu je to pomoglo da nastavi da se bori i da pobedi čak i u trenucima kada je gubio 2:0“, istakao je Marijan Vajda.



tagovi

Novak ĐokovićMarijan VajdaRolan GarosTenis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara