Ešli Barti (©Reuters)
Ešli Barti (©Reuters)

VIMBLDON: Ko će u finale - Barti favorit, strašna Pliškova bez izgubljenog seta

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.07.21. | 10:09

Danas polufinalni mečevi u konkurenciji dama na trećem grend slemu sezone

Najbolja teniserka sveta Ešli Barti u karijeri je osvojila 11 turnira, od toga samo jedan grend slem, i to pre dve godine kada je bila najbolja na Rolan Garosu. Plasmanom u polufinale Vimbldona napravila je najveći uspeh na londonskoj travi. Australijanka igra odlično na trećem grend slemu sezone. Izgubila je u prethodnih pet mečeva samo set i to na startu protiv Suarez Navaro. Posle toga padali su lako Blinkova, Sinijakova, Krejčikova i zemljakinja Tomljanović.

Rival prvoj teniserki sveta u današnjem (14.30) prvom polufinalu je Anđelik Kerber, nekadašnja najbolja igračica na svetu. Poslednjih godina Nemica je u padu, tek je na 28. poziciji na WTA listi. Kerber je pre tri godine osvojila Vimbldon, a od grend slem kruna fali joj samo trofej na Rolan Garosu.

Izabrane vesti

14.30: (1,40) Barti - Kerber (2,70)

Ove dve teniserke sastale su se pet puta, a bolji skor ima Nemica koja je tri puta dobila Australijanku.

U drugom polufinalu Vimbldona (ne pre 16.00) sastaju se Arina Sabalenka i Karolina Pliškova. Beloruskinja je bolje rangirana, na četvrtom je mestu, dok je Čehinja 13. Međutim, Pliškova igra fantastično na ovogodišnjem Vimbldonu. Jedina je stigla do polufinala bez izgubljenog seta.

16.00: (1,50) Sabalenka - Pliškova (2,41)

Bolji međusobni skor ima Beloruskinja koja je dobila oba meča protiv Čehinje i to posle tri seta. Poslednji put su odmerile snage pre tri godine na mastersu u Sinsinatiju. Meč je trajao skoro dva sata. Pliškova je povela sa 1:0 u setovima, ali je Sabalenka preokrenula u šesnaestini finala turnira u Ohaju.

U Mozzartu je prvi favorit za titulu Ešli Barti. Kvota da će Australijanka da osvoji Vimbldon je 2,50. Na Sabalenku je 2,80, na Kerber je 4,30, dok je na Pliškovu 7,00.

VIMBLDON, ŽENE - POLUFINALE

Četvrtak

14.30: (1,40) Barti - Kerber (2,70)

16.00: (1,50) Sabalenka - Pliškova (2,41)

***kvote su podložne promenama


tagovi

WTAVimbldonKarolina PliškovaArina SabalenkaAnđelika KerberEšli Barti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara