Džaba Panatinaikosu Lengfordovih 33, kad je Perasović preporodio Baskoniju

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 22:35

Tim iz Vitorije se vratio u život posle tri uzastopna poraza

Prvo recka protiv Gran Kanarije u ACB ligi, pa tesan poraz na gostovanju Olimpiji u Milanu, sada i pobeda nad Panatinaikosom rezultatom 86:77! Baskonija se pod komandom Velimira Perasovića vratila u život i ponovo zaigrala košarku dostojnu kvaliteta koji realno poseduje.

Još nije realno misliti o Fajnal foru koji će se, podsetimo, igra u Vitoriji u maju, ali trećom pobedom u Evroligi Baskonija može da se nada eventualnom preokretu sezone. Baski su napravili odličan posao u okršaju protiv direktnog protivnika u borbi za jedno od osam pozicija u četvrtfinalu. Izuzev gostovanja Budućnosti, Panatinaikos još nema veći skalp na evropskim gostovanjima, što Ćavija Paskvala stavlja u ozbiljan problem. Doduše, večeras je mnogo veća problematika bila ta što je jedino Kit Lengford bio raspoložen za igru. Nekada najbolji strelac Evrolige raspucao se u dvorani Fernando Buesa i ubeležio najbolju rolu otkako je stigao u Atinu pred kraj leta. Imao je 33 poena, uz odlične procente (10/15 iz gire, 2/5 za tri, 11/14 sa penala), ali nije imao saigrača koji bi ga adekvatno ispratio. Tačnije, niko osim Nikosa Papasa koji je meč završio sa 16 poena. Ostali su bili drastično ispod očekivanog nivoa.

Izabrane vesti

Za ono što je Lengford sam napravio Baskonija je imala odgovor u vidu šestorice igrača sa dvocifrenim učinkom. Najefikasniji bio je Tornike Šengelija sa 16 poena, čemu je dopisao po sedam asistencija i skokova, a po 12 poena imali su Met Džening i Darun Hilijard. Vensan Poarije je dopisao deset poena i devet skokova, a isti broj koševa imao je i Luka Vildoza, dok je Džejson Grejndžer doprineo pobedi sa 11 poena.

Posle lošeg izdanja protiv Budućnosti i otkaza Pedru Martinezu bilo je očigledno da se u Baskoniji nešto promenilo. Energija je bila na većem nivou, a posebno se to osetilo u odbrani. Igrači su delovali mnogo zainteresovanije, agresivnije, što je omogućilo Baskoniji da se rano odlepi i stekne prednost koju do kraja nije izgubila. To se dogodilo posle serije 13:2 kojom je domaćin poveo rezultatom 44:32. Grci jesu pokušavali da se uključe, ali im protivnička odbrana to nije dozvolila. Najviše što je grčki šampion otišao jeste na minus od šest poena (81:75) u 37. minutu utakmice, posle nekoliko minijatura Kita Lengforda. Ali i njega je umor stigao u finišu, pa je tako promašio jedno važno slobodno bacanje, pa i otvorenu trojku. PAO nije imao municije da dobije bitku u Vitoriji, a Džening je trojkom u samom finišu stavio tačku.

EVROLIGA - 9. KOLO

Četvrtak

Darušafaka - Efes 88:93
/Erik 18 - Buboa 24/

Olimpijakos - Real Madrid 88:83
/Vilijams Gos 23 - Kerol 16/

Makabi - Fenerbahče 70:74
/Kalojaro 18 - Slukas 18, Gudurić 13/

Gran Kanarija - Bajern 74:89
/Balvin 15 - Lo 22/

Petak

Žalgiris - Himki 83:84
/Dejvis 23 - Šved 25/

Budućnost - CSKA Moskva 93:92
/Klark 18 – De Kolo 19/

Baskonija - Panatinaikos 86:77
/Šengelija 16 - Lengford 33/

21.00: (1,50) Barselona (14,5) Armani (2,85)

Foto: Star Sport


tagovi

BaskonijaVelimir PerasovićKit LengfordTornike ŠengelijaMet Džening

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara