""
""

Janakopulos opet zavrteo točak: Paskval, Geršon, Obradović...

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.10.16. | 11:01

U konkurenciji za užarenu klupu Panatinaikosa još su i Vensan Kole i Panajotis Janakis

Katastrofa u duelu sa Olimpijakosom donela je novi zemljotres u Panatinaikosu. Prva žrtva bio je trener Argiris Pedulakis koji je podneo ostavku, a vlasnik Dimitris Janakopulos krenuo je u potragu za novim stručnjakom koji će imati dovoljni hrabrosti da sedne na užarenu klupu atinskih zelenih.

Izabrane vesti

Inače, ta klupa je postala toliko nezgodna posle odlaska velikog majstora Željka Obradovića da je Janakopulos od 2012. godine promenio četvoricu trenera.

Kako prenose grčki mediji, prvi i u ovom trenutku glavni kandidat za klupu Panatinaikosa je Španac Ćavi Paskval koji je letos dobio otkaz u Barseloni posle osam godina provedenih u redovima katalonskog giganta.

Panatinaikos je, kako navodi El Mundo Deportivo, već kontaktirao s Paskvalom. Dogovor još nije postignut, ali list navodi da postoji dobra volja obe strane da dođe do saradnje.

U slučaju da Paskval ipak ne potpiše ugovor, kao kandidati iz drugog plana pominju se iskusni Izraelac Pini Geršon, Saša Obradović, Panajotis Janakis i Vensan Kole. Zanimljivo, Geršon je već bio u pregovorima sa Panatinaikosom u maju, ali na kraju ugovor ipak nije potpisan. Geršonov poslednji klupski angažman bio je pre dve sezone u Makabiju iz Tel Aviva.

Sa druge strane, Obradović je bez ugovora od proletos kada je napustio berlinsku Albu, kao i Kole koji je po završetku sezone otišao iz Strazbura, ali je ostao selektor Francuske. Bez ugovora i Janakis, koji je poslednji angažman imao 2014. godine kao selektor reprezentacije Kine.

Inače, klub iz Atine poslednju titulu prvaka Grčke osvojio je 2014, a u Evroligi pre pet godina.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Vensan KoleSaša ObradovićPanatinaikosGrčkaEvropaEvroligaĆavi Paskval

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara