""
""

To je to! Gvardiola dobio tandem “pokvarenih” pojačanja od 73.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.06.16. | 21:34

Mančester Siti je ostvario dve najveće želje u prelaznom roku

Možda je više i dosadilo, ali sada napokon stižu i potvrde sa relevantnih adresa: Ilkaj Gundogan i Emerik Laport stižu u Mančester Siti!

Izabrane vesti

Nemački vezista i francuski štoper su bili dve najveće želje Mančester Sitija još otkako je zimus i zvanično potvrđeno da Pep Gvadriola stiže na kraju sezone. Pregovori su bili dugi i neizvesni, ali je dubok džep Građana na kraju odradio svoje.

Britanski javni servis BBC je večeras potvrdio da je Gundogan prvo pojačanje Mančester Sitija u trenerskoj eri Pepa Gvardiole. Iako je Borusija želela da ga zadrži i iako je sjajni vezista teško povređen, to nije smetalo Mančester Sitiju da završi posao. Gvardiola je tvrdoglavo insistirao na njegovom dovođenju. Mančester Siti će Borusiji isplatili 17.800.000 funti što je u prevodu 23.000.000 evra.

Nisu loše pare za igrača koji ulazi u poslednju godinu ugovora i kojeg je Dortmund mogao da izgubi bez obeštećenja kao u slučaju Levandovskog. Nemac truskog prekla je u maju doživeo tešku povreda kolena i morao je na operaciju zbog koje će nekoliko meseci odsustvovati sa terena. Sve to nije bilo prepreka za Mančester Siti… Klubovi će transfer potvrditi u narednih nekoliko dana.

Ubrzo posle Gundogana, Mančester Siti će kao drugo pojačanje promovisati Emerika Laporta, potvrdio je večeras italijanski transfer ekspert Đanluka di Marcio, a slične vesti stižu i iz Španije.  Francuski reprezentativac baskijskog porekla stiže iz Atletik Bilbaa. I on je teško povređen poput Gundogana, ali je takođe velika želja Pepa Gavdriole koji ga je želeo još dok je trenirao Barselonu i Bajern. Laport je u aprilu doživeo prelom noge i na teren će moći da se vrati tek u septembru.

Atletik Bilbao je dugo odolevao, ali kada je igrač izrazio želju da ode i kada je Mančester Siti pristao da plati otkupnu klauzulu od 50.000.000 evra, baskijski klub tu više ništa nije mogao da uradi. Laport je Sitiju bio preko potrebno pojačanje u odbrani pored Otamendija, Mangale, veterana Demikelisa i večito povređenog kapitena Kompanija. Vrlo je moguće da će Mangala napustiti Etihad jer Gvardiola želi još jednog štopera. Najčešće se pominje Džon Stouns iz Evertona, kao i Vest Hemov tinejdžer Ris Oksford.

Kao moguće akvizicije prvog Gvardiolinog prelaznog roka u Sitiju se još navode Pol Pogba, Toni Kros, Pjer Emerik Obamejan… 

(FOTO: Action images)


tagovi

PrimeraPremijer ligaPep GvardiolaNemackaMančester Sitiletnji prelazni rok 2016ItalijaIlkaj GundoganEvropaEngleskaEmerik LaportBorusija DortmundAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara