Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

A-liga: Brizbejn posti skoro dva meseca, bez Mekdonalda na Vondererse

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.04.21. | 23:55

Roar domaćin Vestern Sidneju u okviru 15. kola prvenstva Australije bez nekadašnjeg reprezentativca Sokerosa i bivšeg špica Seltika, Midlzbra i Milvola

Potencijalno će ove godine igrati Ligu šampiona, ali plej-of u prvenstvu Australije mu je doveden u pitanje. Brizbejn Roar nije blistao u februaru i martu, tokom kojih nije uspeo da zabeleži pobedu, pa bodove nade da može da se vrati u trku za doigravanje traži u subotnjem dvoboju sa Vestern Sidnej Vonderersom (10.10).

Početkom godine, podmlađeni tim Brizbejna našao se među četiri najbolja tima serijom od četiri uzastopne pobede u ligi. Međutim, umesto napretka ka vrhu desio se strmoglav pad, kakav niko nije naslućivao. Ekipa trenera Vorena Muna bez slavlja je na sedam prethodnih utakmica. Na poslednjem susretu remizirala je 1:1 sa Velington Feniksom, i to pošto je pogodak u 86. minutu postigao igrač interesantnog imena Golgol Mebrahtu.

Izabrane vesti

10.10: (2,30) Brizbejn Roar (3,25) Vestern Sidnej Vonderers (2,95)

Sa 16 bodova iz 12 mečeva - najmanje u A-ligi - Roar se nalazi u donjem delu tabele, tri boda iza mesta u plej-ofu. Loša serija rezultata uglavnom se svodi na krivicu navalne linije tima, pošto je ekipa postigla samo tri gola u poslednjih sedam mečeva. Dilan Venzel-Hols je prvi strelac Brizbejna sa šest pogodaka, a jedinu pomoć ima u vidi iskusnog špica Skota Mekdonalda, nekadašnjeg asa Seltika, Midlzbra i Milvola, koji je tri puta pogodio metu.

Sa druge strane, ekipa koja će igrati kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Lige šampiona Azije spada u timove sa čvrstom odbranom, jer je primila 14 golova i u tom segmentu je samo Sidnej uspešniji.

Vestern Sidnej Vonderers je sakupio šest bodova više od rivala, ali ima i dva duela viška. U proteklom kolu puleni Karla Robinsona bili su neuspešni u lovu na četvrtu pobedu zaredom, pošto su pretrpeli poraz od Melburn Sitija sa 4:1.

Vonderersi su tako propustili priliku da se presele na drugo mesto na tabeli, ali golovi Endrjua Nabuta, Džejmija Meklarena i Krejga Nuna doneli su Sitiju zasluženu pobedu. Ovo je bio prvi poraz crveno-crnih na gostovanjima ove sezone, pošto su pre toga sakupili 12 bodova od mogućih 21.

Brizbejn će biti bez veterana

Skota Mekdonalda

, koji je povredio tetivu i već je propustio par utakmica, dok Makoli Gilsefi odsustvuje usled suspenzije za crveni karton u utakmici sa Velingtonom. Poput domaćina i Vestern Sidnej ima samo jednu zabrinutost zbog povreda, jer golman Vedran Janjetović ima problem sa ramenom.

AUSTRALIJA 1 - 15. KOLO

Subota

10.10: (2,30) Brizbejn Roar (3,25) Vestern Sidnej Vonderers (2,95)

Nedelja

11.05: (4,80) Melburn Viktori (3,50) Sidnej (1,70)

Ponedeljak

09.05: (2,25) Njukasl Džets (3,30) Vestern Junajted (3,00)

11.10: (4,60) Velington (3,60) Melburn Siti (1,70)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Australija 1Brizbejn RorVestern Sidnej Vonderers

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara