Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ajaks sa šest pobeda završio grupnu fazu, Dortmund peticom stavio tačku na mučenje Bešiktaša

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.12.21. | 22:55

Kopljanici pobedom nad Sportingom (4:2) stigli do šestog trijumfa, Milioneri brojali do pet (5:0) protiv Turaka

Raspored u Grupi C bio je poznat i pre šestog kola, međutim izostanak rezultatskog imperativa nije se negativno odrazio na igru aktera, posebno kada su u pitanju Ajaks i Dortmund koji su se uz goleade stavili tačku na aktuelnu fazu.

Holandski klub pobedom nad Sportingom (4:2) uz stoprocentan učinak se plasirao u narednu fazu gde će mu društvo praviti upravo tim iz Lisabona, dok je istovremeno, sa pet pogodaka (5:0), Dortmund okončao ovosezonsku avanturu Bešiktaša. Milioneri su se trećom pobedom u grupi izjednačili po broju bodova sa Sportingom, ali će usled slabijeg rezultata u međusobnim duelima sa portugalskim klubom takmičenje nastaviti u Ligi Evrope, dok je istanbulski tim eliminisan bez osvojenog boda, sa šest poraza u isto toliko utakmica.

Izabrane vesti

Susret u Amsterdamu ostace u znaku Sebastijana Alea koji je sa bele tačke načeo goste i desetim golom izbio na čelo liste strelaca. Golgeter koji je u svakom kolu postigao makar pogodak ušao je tako u odabrano društvo i najavio šesti trijumf, međutim u 22. minutu Sporting je odgovorio preko Santosa i stigao do izjednačenja.

U završnici prvog dela igre talentovani Entoni doneo je novo slavlje domaćinu i minimalnu prednost pred odmor koju su u nastavku uvećali Neres i Berguis, te je posle nešto više od sat vremena igre bilo izvesno da će Sporting pretrpeti treći poraz u grupi, a utehu za Lavove predstavljala je druga lopta u mreži Holanđana za koju je zaslužan bio Tabata u 78. minutu.

Kada je u pitanju duel odigran u Dortmundu Borusija je ubedljivom pobedom protiv Bešiktaša okončala učešće u Ligi šampiona i otvorila novo poglavlje u Ligi Evrope. Bedem gostiju u 29. minutu načeo je Malen, a posao saigračima dodatno je otežao Velington crvenim kartonom u 43. minutu. Ceh usled igrača manje Bešiktaš je platio već iz jedanaesterca koji je izveo Rojs u nadoknadi prvog poluvremena, a isti igrač u 53. minutu dodatno je uvećao vođstvo Milionera.

Konačnih 5:0 sa dva pogotka potpisao je Erling Haland te je Bešiktaš ubedljivim porazom i bez osvojenog boda okončao ovosezonski internacionalni put.

GRUPA C

Ajaks - Sporting 4:2 (2:1)

/Ale 8, Entoni 42, Neres 58, Berguis 62 - Santos 22, Tabata 78/

Borusija Dortmund - Bešiktaš 5:0 (2:0)

/Malen 29, Rojs 45+2, 53, Haland 68, 81/



tagovi

BešiktašAjaksSporting LisabonBorusija DortmundSebastijan AleErling Haland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara