Al Kelaifi o Nejmarovoj sudbini: Jedni dolaze, drugi odlaze...

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.06.22. | 03:18

"Postoje svi uslovi da dobijemo još jednu letnju sapunicu", tvrdi Footmercato

Prvi čovek Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi govorio je sinoć za Marku i Parizijen na razne teme. On je, između ostalog, poručio kako je PSŽ završio s epohom "šljokica" i reflektora uperenih u svaki potez bogatog kluba, demantovao da je bilo pregovora sa Zinedinom Zidanom oko preuzimanja dužnosti od Maurisija Poketina, a dosta pažnje izazvao je i njegov odgovor na pitanje kakva je sudbina Brazilca Nejmara.

Jedna od najvećih zvezda Pariza našla se na udaru navijača u finišu protekle sezone. Pritom, njegove partije već neko vreme nisu na očekivanom nivou, uklapanje sa Leom Mesijem nije išlo najbolje, što je dovelo do raznih spekulacija.

Izabrane vesti

Na konkretno pitanje da li bi Nejmar mogao da bude prodat Al Kelaifi je kazao:

"Ne možemo o tako delikatnim pitanjima da govorimo u medijima. Da, neki igrači dolaze, neki će morati da odu. Ali to su interne stvari o kojima ćemo pričati u okviru kluba", poručio je glavnokomandujući na Parku prinčeva i verovatno udario temelj za seriju vesti o Brazilcu narednih dana.

"Želimo igrače koji vole ovaj klub, koji žele da se bore za njegove boje. Želimo one što vole da pobeđuju. Za sledeću sezonu cilj je jasan - da svaki dan dajemo 200 odsto. Onda će i rezultati doći. Moramo da postanemo skromniji"...

Footmercato prvi se nadovezao na Al Kelaifijevu priču i otkrio kako u klubu gledaju na Nejmarov slučaj:

"Prema našim informacijama, vrata za odlazak brazilske zvezde su otvorena. On je na listi igrača koje Luis Kampos neće zadržavati u slučaju adekvatne ponude. U klubu postoji konsenzus po ovom pitanju, odluka je jednoglasna i već je određena cena po kojoj bi Nejmar mogao da ide. Pitanje je samo koji će to klub biti u mogućnosti da izađe u susret njegovim finansijskim zahtevima koji nisu mali - nešto više od 30.000.000 evra neto po sezoni", piše francuski portal i zaključuje:

"Postoje svi uslovi da dobijemo još jednu letnju sapunicu".

Naser Al Kelaifi govoreći za Marku dotakao se i teme "klubova-država", kako mediji često nazivaju PSŽ i Mančester Siti, jer ih direktno finansiraju državne kompanije iz Katara Ujedinjenih Arapskih Emirata...

"Mislim da u Španiji država neke klubove podržava i više nego nas naša. Recimo, velelepni stadion usred grada za koji klub ništa ne plaća. Mi plaćamo sve - stadion, trening centar... Iz mog ugla to nije pošteno".

O novom sportskom centru koji PSŽ gradi...

"To je za nas najvažniji projekat. Biće to najbolji sportski grad na svetu. Želimo da u njemu pronađemo i promovišemo novog Mbapea, da dovodimo najbolje igrače iz Pariza i Francuske. U dogledno vreme ideja nam je da imamo iskljkučivo igrače iz Francuske".

Neizbežna tema bila je i Superliga...

"Za mene to je odavno mrtav projekat. Ali neke stvari ne razumem. Real je osvojio Ligu šampiona, osvojio ju je zasluženo, slavio je potom taj trofej danima i nedeljama, a sa druge strane iz tog kluba govore kako ne žele da je igraju. Kako je potrebno nešto novo. Ako nisi srećan i ako ti se ne dopada - ne moraš da igraš! To je najbolje takmičenje na svetu i zaista ne znam zbog čega su Španci protiv njega. Kažem, za mene je Superliga prošlost, gotova priča", podvukao je Kelaifi.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Nejmar

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara