Foto: Reuters
Foto: Reuters

Alegri najavio napad na Birmančevićev Malme: Pobeda za zdrave temelje

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 20:02

Strateg Juventusa optimista uprkos lošem početku sezone

Bled početak nove sezone i tek jedan bod u tri kola Serije A nagoveštaj su problema Juventusa, ali i povod za nadu Malmea pred gostovanje kluba iz Torina u okviru prvog kola grupne faze Lige šampiona. Šveđani koji su na krilima Veljka Birmančevića ostvarili veliki uspeh i obezbedili jesen u elitnom društvu, susret očekuju u nadi da bi mogli da nastave niz dobrih rezultata i prirede iznenađenje, međutim optimista uoči utakmice je i Masimilijano Alegri, trener Stare dame koji je sa aktuelnim klubom trijumfovao u Malmeu 2014. godine.

Izabrane vesti

"Situacija sada ne može da se poredi sa prethodnom koju smo odigrali ovde. Moramo da pobedimo kako bismo postavili prave temelje i suočili se sa izazovima u grupi na pravi način. Uprkos tome što smo vezali dva poraza u prvenstvu, sutra moramo da se fokusiramo na Ligu šampiona", rekao je Alegri.

Trener Juventusa istakao je da očekuje odlučnost od njegovih izabranika, kao i da iskoriste tehničku dominaciju protuiv fizički veoma spremnih igrača domaćina.

"Moramo da smo uvek svesni šta treba poboljšati bez obzira na rezultate. Neophodno je da nastavimo da radimo. U fudbalu se ponekad dogode stvari koje ne očekuješ".

Italijanski mediji su posle izdanja u prva tri kola Serije A kritikovali su poljskog reprezentativca Ščensnija, ali je trener istakao puno poverenje u čuvara mreže i osvrnuo se na raspoložive snage.

"Ščešni je vrhunski golman i sutra će igrati apsolutno. Imamo mnogo sjajnih igrača unapred Kijeza nije bio 100 odsto spreman, pa nismo želeli da rizikujemo sa njim da ga izgubimo na duže vreme. Kuluševski je momak koji ima važne kvalitete, ali mora da se poboljša u vođenju igre. Sutra ću odlučiti da li će početi utakmicu".

Alegri je na kraju istakao da su ambicije kluba iznad prolaska grupne faze.

"Juventus mora sebi da postavi cilj da svake godine uđe u prvih osam u Ligi šampiona. Uvek moramo da želimo pobedu", kazao je strateg italijanskog kluba.


tagovi

Masimilijano AlegriJuventusMalme

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara