Aleksandar Pešić i Miši Batšuaji (©Reuters, ©AFP)
Aleksandar Pešić i Miši Batšuaji (©Reuters, ©AFP)

Aleksandar Pešić i Miši Batšuaji oči u oči

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.01.22. | 11:31

Okršaj istanbulskih klubova jedan od najinteresantnijih u vanrednom kolu prvenstva Turske

Mali gradski derbi jedan je onih koji će da obeleži 22. rundu turskog šampionata. Bešiktaš će večeras da se suoči sa rivalom iz Istanbula Karagumrukom, i pokuša da produži trenutni niz od četiri meča bez poraza u svim takmičenjima. Domaći Fatih je, takođe, dobro prošao u poslednje vreme, izgubivši samo jednom u šest utakmica na svim frontovima, a ohrabriće ga i pobeda od 2:0 za vikend protiv Rizea (18.00).

Fatih Karagumruk zauzima 11. poziciju u Superligi Turske, a nalazi se samo dva boda iza Bešiktaša uoči međusobnog susreta sredinom sedmice. Domaćini će težiti uzastopnom slavlju posle trijumfa na svom terenu u subotu, pošto su Aleksandar Pešić i Salih Dursun pogodili metu i srušili davljenika Rizea. Srpskom centarforu je to bio 12. pogodak u tekućem prvenstvu, i prvi je strelac lige.

Izabrane vesti

Karagumruk je, inače, izgubio samo dva puta pred svojom publikom u šampionatu ove sezone, pokazujući da će biti težak test za Bešiktaš, koji, s druge strane, ne prolazi dobro na strani, gde je izvojevao svega jednu pobedu do sada. Crni orlovi poste na osam prethodnih gostovanja u Superligi, a ukupno na 11 duela na strani u svim takmičenjima.

Oba poraza Karagumruka na Ataturku dogodila su se u poslednje četiri domaće utakmice i to od Trabzona i Konje. Pošto su postigli dva ili više golova u samo jednoj od poslednjih osam ligaških susreta, ekipi Volkana Demirela, nekadašnjeg legendarnog golmana Fenerbahčea, možda će da bude potrebno da sačuvaju mrežu ako žele da osvoje tri boda protiv Bešiktaša.

18.00: (3,50) Karagumruk (3,45) Bešiktaš (2,10)

U međuvremenu, crno-beli su dobro započeli 2022. jer su osvojili pehar Superkupa Turske protiv Antalije, pre nego što su sakupili četiri boda iz prve dve prvenstvene utakmice u novoj godini. Gol Mišija Batšuaija pokazao se ključnim protiv Gazijantepa, a Bešiktaš je slavio tesnim rezultatom 1:0.

Taj rezultat ostavlja Crne orlove na sedmoj poziciji na tabeli, a zona evropskih pozicija im je na na dva boda zaostaka. Prvi preduslov za kontinentalne kvalifikacije je bolja igra u gostima, jer momci Ondera Karavelija van kuće ne deluje najbolje.

-------------------------------

Sve utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Glavni problem Orlova je činjenica da poseduje odbranu koja je samo jednom uspela da ne poklekne u gostima, a danas će zadnju liniju Bešiktaša da testira Karagumruk, koji em ima najubojitijeg špica Pešića, em u samo dva navrata na deset domaćinstava nije zatresla mrežu rivala.

Domaćini su bez Ahmeda Muse, koji trenutno predstavlja Nigeriju na Afričkom kupu nacija. Džaner Erkin i Tunaj Torun su na raspolaganju pošto su propustili protekli meč zbog suspenzije, koju će sada zbog crvenog kartona morati da odrađuje Ervin Zukanović.

Gosti imaju brojne povrede, a nedostupni su Atiba Hačinson, Umut Meraš, Žorž-Kevin Nkudu i Aleks Tešeira. Pozitivno po aktuelnog prvaka Turske je vest da se u stroju očekuju Fransisko Montero i Domagoj Vida. Batšuaji bi trebalo da predvodi navalu, i težiće da postigne gol u trećoj uzastopnoj utakmici.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

TURSKA 1 - 22. KOLO

Utorak

15.00: (1,70) Gazijantep (3,70) Malatija (5,20)

18.00: (3,50) Karagumruk (3,45) Bešiktaš (2,10)

18.00: (2,30) Konja (3,30) Adana Demir (3,15)

Sreda

15.00: (2,60) Geztepe (3,10) Sivas (2,85)

15.00: (3,30) Kajseri (3,25) Bašakšehir (2,25)

15.00: (2,60) Rize (3,20) Antalija (2,80)

18.00: (1,40) Fenerbahče (4,50) Altaj (8,50)

18.00: (1,65) Trabzon (3,80) Giresun (5,50)

Četvrtak

15.00: (2,55) Alanja (3,30) Hataj (2,75)

18.00: (1,75) Galatasaraj (3,60) Kasimpaša (4,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Turska 1KaragumrukBešiktašAleksandar PešićMiši Batšuaji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara